02/12/2019 02/12/2019 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του αγ. Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης, με ομιλητές τον Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κοτσώνη, Ηγούμενο της Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού με θέμα «Η θεωρία και η πράξη στον αγ. Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτη» και τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος, κ. Νεκτάριο, ο οποίος μίλησε...
02 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2019 - 22:27

«Ο Άγιος Πορφύριος ήταν ο Άγιος της χαράς»

Διαδώστε:
«Ο Άγιος Πορφύριος ήταν ο Άγιος της χαράς»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του αγ. Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης, με ομιλητές τον Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κοτσώνη, Ηγούμενο της Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού με θέμα «Η θεωρία και η πράξη στον αγ. Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτη» και τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος, κ. Νεκτάριο, ο οποίος μίλησε για τα βιώματά του κοντά στον όσιο Πορφυριο και τόνισε οτι: «Άγιος είναι αυτός που κάνει τους άλλους να πιστέψουν εύκολα στο Θεό. Ήταν ο Άγιος της χαράς, της χαρας που πηγάζει από τον Χριστό και το γεγονός της Ανάστασης».

Ας σημειωθεί, ότι, ο παλαιός ναός των 40 Εκκλησιών καθιερώθηκε να τιμάται στη μνήμη του οσ. Πορφυρίου με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, κ Ανθίμου. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στις επετειακές εκδηλώσεις του ιερού ναού για τα 40 χρόνια από την θεμελίωση του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων