18/02/2020 18/02/2020 Η στενή σχέση Ελλάδος -Αιγύπτου αλλά και η μεγάλη σημασία που δίνει η αιγυπτιακή κυβέρνηση για τα ελληνοορθόδοξα μνημεία στη χώρα αναδείχθηκαν κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης. Αυτό διεφάνη και από τον εγκάρδιο αποχαιρετισμό που του επεφύλαξε ο προσωπικός σύμβουλος του κυβερνήτη Νοτίου Σινά, και σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Σινά,...
18 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2020 - 7:59

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος στηρίζει τη Μονή του Σινά

Διαδώστε:
Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος στηρίζει τη Μονή του Σινά

Η στενή σχέση Ελλάδος -Αιγύπτου αλλά και η μεγάλη σημασία που δίνει η αιγυπτιακή κυβέρνηση για τα ελληνοορθόδοξα μνημεία στη χώρα αναδείχθηκαν κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης.
Αυτό διεφάνη και από τον εγκάρδιο αποχαιρετισμό που του επεφύλαξε ο προσωπικός σύμβουλος του κυβερνήτη Νοτίου Σινά, και σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Σινά, κ. Αντώνης Καζαμίας.

Ο κ. Καζαμίας ευχαρίστησε άλλη μία φορά εκ μέρους του Κυβερνήτη για την μεγάλη τιμή να επισκεφτεί ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ τόσο το χώρο της Αγίας Αικατερίνης όσο και το Σαρμ Ελ Σέιχ, επαναλαμβάνοντας την πρόσκληση του κ. Χάλιντ Φούντα προς τον κ. Βλάση να έρθει και πάλι στη Χώρα του Νείλου σύντομα, με πιο πιθανή ημερομηνία τα τέλη Οκτωβρίου, όπου αναμένεται να διεξαχθεί η συνάντηση ειρήνης μέσω θρησκειών, στην πόλη της Αγίας Αικατερίνης.

Από την πλευρά του, ο κ. Βλάσης ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή και επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας τόσο προς το ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης όσο και το μέλημά της και τη φροντίδα της να ενισχύσει όσο το δυνατόν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Οπώς διεφάνη, η Αίγυπτος δίνει κορυφαία προτεραιότητα στη σημασία του ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης.
Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας του Νοτίου Σινά, Χάλιντ Φούντα, υποδεχόμενος στις 16 Φεβρουαρίου σε πολύ θερμό κλίμα τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση και τονίζοντάς του ότι «ο πρώτος υποστηρικτής της Ιεράς Μονής Σινά είναι ο ίδιος ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι».

«Το αιγυπτιακό κράτος έχει ξεκινήσει μία σειρά πολλών έργων στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Αικατερίνης», τόνισε ο Κυβερνήτης της περιοχής, ένας πραγματικά από τους πιο φιλέλληνες Αιγυπτίους αξιωματούχους, μιλώντας στον Έλληνα Υφυπουργό, παρουσία του Έλληνα Πρέσβη κ. Νίκου Γαριλίδη, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργου Δασκαλόπουλου και με τη βοήθεια κατά τη μετάφραση από τα αραβικά στα ελληνικά του προσωπικού Συμβούλου του και Συμβούλου του Αρχιεπισκόπου Σινά, Αντώνη Καζαμία.

«Το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης το έχουμε στην καρδιά μας και αγαπούμε όλους τους μοναχούς. Ήδη, έχουμε ξεκινήσει την βελτίωση όλου του οδικού δικτύου της περιοχής, προγραμματίζουμε την επέκταση του τοπικού αεροδρομίου, προετοιμάζουμε τη δημιουργία ενός μεγάλου ξενοδοχείου, θέλουμε να επεκτείνουμε τον θρησκευτικό τουρισμό και ενισχύουμε την ασφάλεια της περιοχής, ενέργειες που γίνονται υπό την αιγίδα και με την επίβλεψη της ίδιας της αιγυπτιακής προεδρίας», τόνισε ο κ. Χάλιντ Φούντα, επαναλαμβάνοντας και τη δική του μεγάλη αγάπη προς το ελληνορθόδοξο μοναστήρι και προς τους μοναχούς, και σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο φορέων που εκείνος διοικεί σε όλη αυτήν τη μεγάλη περιφέρεια.

Τέλος, ο Κυβερνήτης του Νοτίου Σινά πρότεινε στον Έλληνα Υφυπουργό τη διοργάνωση επισκέψεων τουριστικών πρακτόρων αλλά και μέσων μαζικής ενημέρωσης από την Ελλάδα για να έρθουν στο Σινά και την Αγία Αικατερίνη και να προάγουν τις τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών, ενώ δεν παρέλειψε να ενημερώσει τον κ. Βλάση για τις διαδικασίες αδελφοποίησης του Σαρμ ελ Σέιχ με ελληνικές πόλεις που έχουν ήδη γίνει ή προετοιμάζονται.

Με πληροφορίες από το pyramisnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων