28/01/2020 28/01/2020 Για την προσωπική και πολιτική διαδρομή του, το δημοψήφισμα αλλά και τη σχέση του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάση Ελλάδος κ. Ιερώνυμο μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Στο ερώτημα πώς κατάφερε να είναι φίλος με τον Αρχιεπίσκοπο παρότι ήταν ο...
28 Ιανουαρίου, 2020 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2020 - 8:58

Ο Αλ. Τσίπρας για τη σχέση του με τον Αρχιεπ. Αθηνών

Διαδώστε:
Ο Αλ. Τσίπρας για τη σχέση του με τον Αρχιεπ. Αθηνών

Για την προσωπική και πολιτική διαδρομή του, το δημοψήφισμα αλλά και τη σχέση του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάση Ελλάδος κ. Ιερώνυμο μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στο ερώτημα πώς κατάφερε να είναι φίλος με τον Αρχιεπίσκοπο παρότι ήταν ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο και δεν έχει κάνει ούτε θρησκευτικό ούτε πολιτικό γάμο, είπε μεταξύ άλλων ότι πιστεύει στη δύναμη που έχει η πίστη των ανθρώπων και ότι σέβεται και τη θρησκεία και τους θρησκευόμενους και την Εκκλησία και την ορθοδοξία. “Πρέπει να σας ξαφνιάζει ότι κάποιοι που δείχνουν ότι είναι καλοί χριστιανοί και από πίσω κάνουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που ορίζει η θρησκεία», σχολίασε. Σημείωσε ότι η σχέση του με τον Αρχιεπίσκοπο “είναι αληθινή και τον εκτιμά πάρα πολύ” και πως “έχει κι εκείνος θετικά αισθήματα για εμένα, που βασίζονται στην ειλικρίνεια και στην κοινή αντίληψη ότι οι σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους πρέπει να προχωρήσουν σε ριζοσπαστκές μεταρρυθμίσεις μέσα απ’ τον διάλογο”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων