06/02/2019 06/02/2019 “Είμαι χαρούμενος”. Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις τους πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί την Αγία Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη. Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο αν. υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλο, ο υφ. Εξωτερικών Μ. Μπόλαρης. Εκεί τον υποδέχτηκε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος και συνόδευσε...
06 Φεβρουαρίου, 2019 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2019 - 11:17

“Είμαι χαρούμενος” δήλωσε απλά ο Αλ. Τσίπρας στην Αγιά Σοφιά

Διαδώστε:
“Είμαι χαρούμενος” δήλωσε απλά ο Αλ. Τσίπρας στην Αγιά Σοφιά

“Είμαι χαρούμενος”. Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις τους πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί την Αγία Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο αν. υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλο, ο υφ. Εξωτερικών Μ. Μπόλαρης.

Εκεί τον υποδέχτηκε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος και συνόδευσε τον πρωθυπουργό στην ξενάγηση, αλλά και ο Κοκτσούν Γιλμάζ από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την επίσκεψη που δημοσιεύουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αλλά και το πρακτορείο Reuters. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην μαύρη γάτα, η οποία φαίνεται να υποδέχεται τον Πρωθυπουργό στην Αγία Σοφιά.

Λίγο μετά τις 11.00 θα μεταβεί στη Χάλκη, όπου θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή (είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδας που την επισκέπτεται) και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

 

 

Χθες το βράδυ ο κ. Βαρθολομαίος παρακάθισε στο δείπνο που παρέθεσε ο κ. Ερντογάν προς τιμή του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα, ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου.

Στις 18.30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων