12/07/2022 12/07/2022 Η συναρπαστική βιογραφία του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, μια διεθνής κινηματογραφική παραγωγή που γνώρισε τεράστια επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες προβάλλεται απόψε στις 20:30 στη μεγάλη οθόνη του Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας. Πρόκειται για ένα έργο εμβληματικό, που ακόμη και όσοι το είδαν πέρσι (έκανε πρεμιέρα τον Αύγουστο του 2021) μπορούν να το παρακολουθήσουν ξανά και ξανά....
12 Ιουλίου, 2022 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2022 - 18:42

Ο “Άνθρωπος του Θεού” απόψε στη Γ΄Μαρίνα Γλυφάδας

Διαδώστε:
Ο “Άνθρωπος του Θεού” απόψε στη Γ΄Μαρίνα Γλυφάδας

Η συναρπαστική βιογραφία του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, μια διεθνής κινηματογραφική παραγωγή που γνώρισε τεράστια επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες προβάλλεται απόψε στις 20:30 στη μεγάλη οθόνη του Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας.

Πρόκειται για ένα έργο εμβληματικό, που ακόμη και όσοι το είδαν πέρσι (έκανε πρεμιέρα τον Αύγουστο του 2021) μπορούν να το παρακολουθήσουν ξανά και ξανά. Η ταινία είναι δραματική, διάρκεια 109 λεπτών. Πραγματεύεται την επίγεια ζωή ενός από τους πλέον δημοφιλείς Αγίους, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα για πολλούς Χριστιανούς στη δική τους ζωή. Γι αυτό και γνώρισε τεράστια αποδοχή από το κοινό. Συμμετέχουν καταξιωμένοι ηθοποιοί, με τον Άρη Σερβετάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σημειώνεται ότι η ταινία κυκλοφορεί σε VOD, DVD και BLURAY στις ΗΠΑ και τον Καναδά από τις 26 Ιουλίου. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παραγγείλουν το ψηφιακό αντίγραφο στο iTunes/Apple TV χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο https://apple.co/3zZ1mUn.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της δραματικής ταινίας

Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο.

Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο.

Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Συντελεστές

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Yelena Popovic

Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Alexander Petrov, Mickey Rourke, Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος.

Μουσική: Zbigniew Preisner

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης

Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης

Κοστούμια: Εύα Νάθενα

Παραγωγή: Simeon Entertainment, View Master Films

Παραγωγή – σε συνεργασία με: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος o Γραικός, Eurogroup Ltd

Mε την υποστήριξη των: Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Deep Dream, Ingenuity-FO, NP Ασφαλιστική, Ασφάλειαι Μινέττα, ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας)

Διαβάστε ακόμη:

“Ο Άνθρωπος του Θεού” κυκλοφορεί σε VOD, DVD και BLURAY στις ΗΠΑ και τον Καναδά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων