11/11/2020 11/11/2020 «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of God), η πολυαναμενόμενη σε Ελλάδα και εξωτερικό ταινία της Yelena Popovic για το βίο του Αγίου Νεκταρίου αποκάλυψε επίσημη την αφίσα της, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την κοίμηση του Αγίου του αιώνα μας, και ανανεώνει για το 2021 το ραντεβού της με το κοινό στις...
11 Νοεμβρίου, 2020 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2020 - 12:13

«Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of God): Πρωταγωνιστές και συντελεστές μιλούν για την ταινία-σταθμό για το βίο του Αγίου Νεκταρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
«Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of God): Πρωταγωνιστές και συντελεστές μιλούν για την ταινία-σταθμό για το βίο του Αγίου Νεκταρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of God), η πολυαναμενόμενη σε Ελλάδα και εξωτερικό ταινία της Yelena Popovic για το βίο του Αγίου Νεκταρίου αποκάλυψε επίσημη την αφίσα της, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την κοίμηση του Αγίου του αιώνα μας, και ανανεώνει για το 2021 το ραντεβού της με το κοινό στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Τα γυρίσματα

Έπειτα από 7 εβδομάδες εντατικών γυρισμάτων σε Αθήνα, Λαύριο και Αίγινα, η διεθνής κινηματογραφική παραγωγή σε σενάριο και σκηνοθεσία της Yelena Popovic «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of God), μια ταινία-ωδή στο βίο και τις δοκιμασίες που πέρασε ο Άγιος Νεκτάριος, ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020.

Η ταινία που περιμένει εναγωνίως εδώ και μήνες το κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό, μία από τις ελάχιστες παραγωγές που κατόρθωσε όχι μόνο να ξεκινήσει, αλλά και να ολοκληρώσει τα γυρίσματά της υπό πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, αναμένεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2021.

Ο Άρης Σερβετάλης ο πολυσχιδής Έλληνας ηθοποιός, συναντάται κινηματογραφικά με τον Αμερικανό θρυλικό ηθοποιό, υποψήφιο για Όσκαρ, Mickey Rourke, το Ρώσο superstar Alexander Petrov και ένα cast εξαιρετικών Ελλήνων ηθοποιών (Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλη Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κίττυ Παϊταζόγλου, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα-Άννα Γκούγκουλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος).

Συντελεστές και πρωταγωνιστές μιλούν για την ταινία σταθμό

H Yelena Popovic, συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός του «Man of God», είχε μιλήσει αποκλειστικά σε συνέντευξή της στο Πρακτορείο Ορθοδοξία και τη δημοσιογράφο Πέπη Οικονομάκη.  Η ταλαντούχα δημιουργός είχε εξηγήσει τι την ώθησε να κάνει ταινία τη ζωή του Αγίου, ενώ μίλησε για τη συνεργασία της με τους διεθνούς φήμης ξένους ηθοποιούς που θα πρωταγωνιστήσουν, όπως είναι: ο Μίκυ Ρουρκ και ο Αλεξάντερ Πετρόφ αλλά και τους ‘Έλληνες Άρη Σερβετάλη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτα Τσακίρογλου και πολλούς άλλους.

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

Ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός, Άρης Σερβετάλης, που ενσαρκώνει τον Άγιο Νεκτάριο στην ταινία «Man of God» (Ο άνθρωπος του Θεού) της Yelena Popovic, μίλησε και αυτός στην εκπομπή «Η επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη.

O πρωταγωνιστής της ταινίας εξήγησε αρχικά το πως του αποδόθηκε ο ρόλος «H Yelena Popovic αρχικά με είχε προσεγγίσει, για να συμμετέχω στην ταινία με οποιονδήποτε ρόλο και, αφού δήλωσα τη διαθεσιμότητά μου, μου είπε να κάνω τον Άγιο τελικά… Είναι μία ευλογία να κάνω αυτόν τον ρόλο…».  Ο διάσημος ηθοποιός δήλωσε πως όλοι οι συντελεστές αισθάνθηκαν την παρουσία του Αγίου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων… «Ήταν αισθητή η παρουσία του και η ευλογία του, για να γίνει η ταινία… Γίνονταν πράγματα που έχουν ένα ειδικό βάρος… Δεν μπορείς να τα μεταφέρεις εύκολα στους άλλους αυτά… Για παράδειγμα, έβλεπες ότι κάποια στιγμή θα πέσεις κάτω από την κούραση, ότι δεν αντέχεις άλλο, αλλά ξαφνικά ερχόταν ένα κύμα ενδυνάμωσης… Κοιταζόμασταν μεταξύ μας με αυτά που γίνονταν…» Όσο για το τι αποκόμισε από την ταινία, είπε ταπεινά: «Γνώρισα έναν Άγιο και πλέον τον αισθάνομαι πολύ κοντά μου, έγινε ένα πρόσωπο οικείο και πολύ ζωντανό… Αισθάνομαι αυτή την αλλοίωση ως προς τον εαυτό σου. Είναι σαν να έχεις γνωρίσει ένα φίλο και να αισθάνεσαι ότι αυτή η σχέση είναι αιώνια. Αισθάνομαι ότι εμπλουτίστηκε η σχέση μου με ένα νέο πρόσωπο μακροπρόθεσμα… Μέσα από τον βίο του Αγίου διαπίστωσα ότι μέσα στον αγώνα, αποκαλύπτεται ο εαυτός σου… Τη συκοφαντία και ό,τι συμβαίνει το παίρνεις σαν ένα θέλημα Θεού και αισθανόμουν αυτό το μεγαλείωδες… Είδα πώς αφήνεται κάποιος μέσα στις κακουχίες να εμπιστεύεται ακόμα περισσότερο τον Θεό και να παίρνει θέση σε σχέση με την εχθρότητα, αλλά όχι με τα πρόσωπα… Πώς είναι να μπορεί κανείς να παίρνει θέση απέναντι στην πράξη και όχι στο πρόσωπο… Αυτό είναι κάτι που με συγκίνησε… Μπορούσε (ο Άγιος) να κρίνει την πράξη και όχι τα πρόσωπα… Αυτό είναι κάτι φωτισμένο… Ήταν χαριτωμένος, διότι το έκανε στην πράξη και όχι στα λόγια… Εμείς είμαστε εμπαθείς… Ο Άγιος είχε βγει από αυτό!».

Ο Μίκυ Ρουρκ, που βρέθηκε στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της ταινίας «Man of God», παραχώρησε και αυτός στο πρακτορείο «Ορθοδοξία» και την Πέπη Οικονομάκη συνέντευξη κατά την οποία κράτησε στα χέρια του την εικόνα της Παναγίας συγκινημένος. Έχοντας δίπλα του την σκηνοθέτη της ταινίας, Γελένα Πόποβιτς, την οποία συνεχάρη πολλές φορές για το σπουδαίο σενάριο και την σκηνοθεσία της στο έργο για τη ζωή του Αγίου Νεκτάριου, είπε ότι ήταν μια αφορμή να γνωρίσει την ζωή του Αγίου Νεκτάριου και να συγκλονιστεί από την ταπεινή ζωή του.

Ο Ρώσος ηθοποιός Αλεξάντερ Πετρόφ, μίλησε στο πρακτορείο «Ορθοδοξία» και την Αλίσα Μπουλγκάκοβα για τη συμμετοχή του στην ταινία «Man of God», όπου υποδύεται τον βοηθό του Αγίου Νεκτάριου, και για την εμπειρία του να βρίσκεται σε μια ορθόδοξη ταινία για έναν τόσο μεγάλο Άγιο.

Ο διάσημος Πολωνός συνθέτης Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ, ο δημιουργός που συνέδεσε το όνομά του με τη φιλμογραφία του σκηνοθέτη Κριστόφ Κισλόφσκι, έγραψε τη μουσική της ταινίας «Man of God».  «Η μουσική για τον Άγιο Νεκτάριο πρέπει να είναι πολύ πνευματική», σημείωσε ο κ. Πράισνερ αποκαλύπτοντας ότι σκοπός του είναι να παντρέψει σε αυτό του το έργο τη σύγχρονη μουσική με τη βυζαντινή! Αναφερόμενος στα μηνύματα της ταινίας αλλά της μουσικής του για αυτήν, ο συνθέτης εξέφρασε την ελπίδα του να παρακινήσουν του νέους που φεύγουν από την Εκκλησία εξαιτίας των σύγχρονων προκλήσεων, να επιστρέψουν στην πραγματική πίστη και την καλοσύνη!

Συνέντευξη στον Χάρη Τζαννή

Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

Η Ειρήνη Σουγκανίδου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής Feelgood Entertainment, που έχει αναλάβει τη διανομή της ταινίας «Man of God» (Ο άνθρωπος του Θεού) της Yelena Popovic, μίλησε στην εκπομπή «Η επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη για την ταινία, που πραγματεύεται τον βίο του Αγίου Νεκταρίου, το background της, αλλά και το πώς αυτή θα κάνει γνωστή την πολύπαθη ζωή του Αγίου σε όλο τον κόσμο. Η κ. Σουγκανίδου αναφέρθηκε επίσης τόσο στο γεγονός ότι η ταινία θα καθυστερήσει λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοίό, ωστόσο αποκάλυψε ότι ολοκληρώνεται σύντομα το τρέιλερ της ταινίας, οπότε σε λίγο θα πάρει ο κόσμος μια μικρή γεύση… Τέλος, αναφέρθηκε στον Μίκι Ρουρκ, που έχει έναν ρόλο πολύ μικρό, αλλά πολύ σημαντικό για την ταινία, επισημαίνοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο δέχθηκε να παίξει στην ταινία ο διάσημος ηθοποιός, αλλά και να ταξιδέψει στην Ελλάδα γι’ αυτήν, ήταν αποκαλυπτικός. «O κινηματογράφος γίνεται ένα μέσο, για να μπει στις ψυχές και τις καρδιές των ανθρώπων ο Άγιος».

Σύνοψη της ταινίας

Η δημοτικότητα του Αγίου Νεκτάριου, τότε Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζηλοφθονία ορισμένων κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Ο φόρτος εργασίας, όμως, τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο χάρη στη φήμη του, μεγαλώνει. Η Μονή, όμως, δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο, λίγο μετά το θάνατό του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Alexander Petrov, Mickey Rourke, Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος.

Μουσική: Zbigniew Preisner

Παραγωγή: Simeon Entertainment, View Master Films

Παραγωγή – σε συνεργασία με: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος o Γραικός, Eurogroup Ltd

Mε την υποστήριξη των: Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Deep Dream, Ingenuity-FO, NP Ασφαλιστική, Ασφάλειαι Μινέττα, ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας)

Διεθνείς πωλήσεις: Pure Flix/Quality Flix

Η ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το 2021 σε διανομή της Feelgood Entertainment

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων