23/08/2021 23/08/2021 Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of God) στις 26 Αυγούστου έχει ήδη ξεκινήσει και τρεις από τους βασικούς συντελεστές, η σκηνοθέτης Γελένα Πόποβιτς, ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης (Άγιος Νεκτάριος) και ο μουσικοσυνθέτης Zbigniew Preisner παραχώρησαν συνεντεύξεις στον κυριακάτικο έντυπο τύπο.     Γελένα Πόποβιτς: «Έζησε όπως...
23 Αυγούστου, 2021 - 11:20
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2021 - 11:13

“Ο Άνθρωπος του Θεού”: Popovic, Σερβετάλης, Preisner στον Κυριακάτικο Τύπο

Διαδώστε:
“Ο Άνθρωπος του Θεού”: Popovic, Σερβετάλης, Preisner στον Κυριακάτικο Τύπο

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of God) στις 26 Αυγούστου έχει ήδη ξεκινήσει και τρεις από τους βασικούς συντελεστές, η σκηνοθέτης Γελένα Πόποβιτς, ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης (Άγιος Νεκτάριος) και ο μουσικοσυνθέτης Zbigniew Preisner παραχώρησαν συνεντεύξεις στον κυριακάτικο έντυπο τύπο.

 

 

Γελένα Πόποβιτς: «Έζησε όπως ακριβώς ορίζουν τα Ευαγγέλια και ήταν μια φιγούρα καθ’ ομοίωσιν του Χριστού».

Συγκεκριμένα στη συνέντευξη που παραχώρησε η σκηνοθέτης της ταινίας Γελένα Πόποβιτς στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, δήλωσε πως η αίσθηση για ότι η ιστορία του Αγίου Νεκταρίου χρειάζεται να πάρει σάρκα και οστά δημιουργώντας μια αντίστοιχη ταινία, έγινε έντονη όταν διάβασε ένα σχετικό βιβλίο κατά τη διάρκεια της επιστροφής στο Λος Άντζελες από το Βελιγράδι, όπου διέμενε. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως ένιωσε κεραυνοβολημένη από τον βίο του Αγίου, καθώς διάβαζε το βιβλίο.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι είδους άνθρωπος κατά τη γνώμη της ήταν ο Άγιος Νεκτάριος, η ίδια τον περιγράφει ως μία ευγενική προσωπικότητα, με αγάπη που νοιαζόταν αληθινά για τους ανθρώπους. Αυτή ήταν όμως και η αιτία που τον μίσησαν και τον καταδίωξαν οι υποκριτές, γιατί έζησε σύμφωνα με τα Ευαγγέλια και ήταν μια φιγούρα καθ’ ομοίωσιν του Χριστού.

 

 

Άρης Σερβετάλης: «Ο Άγιος Νεκτάριος είναι παράδειγμα προς μίμηση»

Στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης που ενσαρκώνει με τον ρόλο του, την προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου, θεωρεί τον εαυτό του ευλογημένο να σχετιστεί με τον συγκεκριμένο Άγιο, για τον λόγο ότι τον χαρακτηρίζει ως έναν άνθρωπο που θυσίασε όλη του τη ζωή για τη σχέση του με τον Θεό. Εκτός των άλλων, ο πρωταγωνιστής της ταινίας, χαρακτηρίζει τον Άγιο Νεκτάριο παράδειγμα προς μίμηση και δηλώνει συγκλονισμένος από το γεγονός ότι ήταν μία προσωπικότητα που ταπεινώθηκε και συκοφαντήθηκε όσο λίγοι άνθρωποι, ενώ παρόλα αυτά παρέμεινε πιστός παίρνοντας δύναμη από τον Θεό.

Επίσης, ο ηθοποιός πιστεύει ότι είναι η πιο κατάλληλη χρονική στιγμή που πραγματοποιείται η προβολή ταινία, για τον λόγο ότι η ιστορία της παραμένει επίκαιρη λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε όλοι σαν άνθρωποι με έναν αποπροσανατολισμό στις αξίες.

 

Zbigniew Preisner: «Ο Άνθρωπος του Θεού» δεν αφορά μόνο την Ελλάδα

Ο μουσικοσυνθέτης Zbigniew Preisner όπου επένδυσε την ταινία με τις μουσικές του δημιουργίες αναφέρει πως η ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά την περιγράφει ως μια ιστορία για την αγάπη και την πίστη, με πανανθρώπινο και οικουμενικό χαρακτήρα, που καθηλώνει με την αλήθεια της.

Επίσης ο ίδιος δήλωσε πως αρχικά δεν γνώριζε για τον Άγιο Νεκτάριο. Ξεκίνησε να διαβάζει και να ψάχνει για αυτόν τον άνθρωπο όταν του έδωσε το σενάριο η σκηνοθέτης της ταινίας Γελένα Πόποβιτς, όπου και τον βρήκε ως μία πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντίστροφη μέτρηση για την Πρεμιέρα της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Μan of God) στις 26 Αυγούστου

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων