17/10/2020 17/10/2020 Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Κ. Παππάς για την προς Κύριον εκδημία του Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κυρού Γενναδίου τον οποίο χαρκατήρισε ως έναν “από τους πλέον καταξιωμένους Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου”.  Διαβάστε το μήνυμα του:  “Με βαθιά θλίψη ακούσαμε σήμερα την αιφνίδια προς Κύριον εκδημία του Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης κυρού...
17 Οκτωβρίου, 2020 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2020 - 11:16

“Ο αοίδιμος υπήρξε ένας από τους πλέον καταξιωμένους Ιεράρχες”

Διαδώστε:
“Ο αοίδιμος υπήρξε ένας από τους πλέον καταξιωμένους Ιεράρχες”

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Κ. Παππάς για την προς Κύριον εκδημία του Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κυρού Γενναδίου τον οποίο χαρκατήρισε ως έναν “από τους πλέον καταξιωμένους Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου”. 

Διαβάστε το μήνυμα του: 

“Με βαθιά θλίψη ακούσαμε σήμερα την αιφνίδια προς Κύριον εκδημία του Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης κυρού Γενναδίου. Ο αοίδιμος υπήρξε ένας από τους πλέον καταξιωμένους Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου το οποίο διακόνησε με αφοσιωμένη πιστότητα. Ο μεταστάς , διεκρίθη για το απλούν , τον ήπιον , απέριττον και ταπεινόν κατά πεποίθησιν χαρακτήρα του ούτως ώστε δικαίως να συγκεντρώνει την συμπάθεια των συναναστρεφομένων με αυτόν. Η Ρόδος ,την οποία ως γενέτειρα του ιδιαίτερα αγαπούσε , αισθάνεται σήμερα ότι απώλεσε τον σθεναρόν υποστηρικτήν της και ένθερμον προβολέαν της στην Ευρωπή. Ευχόμεθα, ο Κύριος της Ζωής και του Θανάτου να τάξει την ψυχή του εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων”.

Υπενθυμίζεται ότι εκοιμήθη εν Κυρίωτο πρωί Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κυρός Γεννάδιος. Πατριαρχικός Επίτροπος ορίστηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλλίας κύριος Πολύκαρπος. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης, υπέρτιμος και έξαρχος Νοτίου Ευρώπης, κ. Γεννάδιος (κατά κόσμον Τσαμπίκος Ζερβός), γεννήθηκε στην Κρεμαστή Ρόδου στις 8 Ιουλίου 1937.

Διαβάστε Ακόμα –  Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων