14/01/2022 14/01/2022 Έσπευσε στη Ναύπακτο σήμερα το πρωί ο απόγονος του Στρατηγού Λάμπρου Τζαβέλλα, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, προκειμένου να δει ιδίοις όμμασι τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει από χθες, οπότε και  βεβηλώθηκε, ο τάφος του Ευεργέτη της πόλης, στο κοιμητήριο του Αγίου Στεφάνου.  Το μνημείο έχει πλέον ανοιχτή μαρμάρινη πλάκα και πιθανώς έχει συληθεί… Σύμφωνα με το...
14 Ιανουαρίου, 2022 - 17:40

Ο απόγονος της οικογένειας Τζαβέλλα στον βεβηλωμένο τάφο του Στρατηγού

Διαδώστε:
Ο απόγονος της οικογένειας Τζαβέλλα στον βεβηλωμένο τάφο του Στρατηγού

Έσπευσε στη Ναύπακτο σήμερα το πρωί ο απόγονος του Στρατηγού Λάμπρου Τζαβέλλα, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, προκειμένου να δει ιδίοις όμμασι τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει από χθες, οπότε και  βεβηλώθηκε, ο τάφος του Ευεργέτη της πόλης, στο κοιμητήριο του Αγίου Στεφάνου.

Το μνημείο έχει πλέον ανοιχτή μαρμάρινη πλάκα και πιθανώς έχει συληθεί…

Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, κάνεις δε γνωρίζει μέχρι στιγμής τους λόγους που μετακινήθηκε η μαρμάρινη πλάκα, ωστόσο η παρουσία του απογόνου του Τζαβέλλα καταδεικνύει το ενδιαφέρον της οικογένειας για το γεγονός. Εξάλλου, πρέπει να δουν και το τι μέλλει γενέσθαι, αφού ο τάφος δείχνει σημάδια διαχρονικής εγκατάλειψης από τον δήμο Ναυπακτίας, ο οποίος είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τη συντήρησή του.

Η οικογένεια αναμένεται να υποβάλλει μηνύσεις κατ΄αγνώστων, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τη μετατόπιση της μαρμάρινης πλάκας, ενώ από την πλευρά του, ο δήμος δια στόματος του δημάρχου, Βασίλη Γκίζα, θα αναλάβει την αποκατάσταση του μνήματος, αλλά και της μνήμης του μεγάλου ευεργέτη της Ναυπάκτου.

Ο απόγονος της οικογένειας, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, πάντως, χαρακτήρισε το συμβάν ως ένα «θλιβερό περιστατικό όχι μόνο για την πόλη αλλά και για την Πατρίδα» με δηλώσεις του στο Nafpaktianews. «Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έδωσε φόρο αίματος στην Πατρίδα, ενώ παράλληλα αποτέλεσε Μέγα Ευεργέτη της πόλεως της Ναυπάκτου, κυρίως στα χρόνια της Κατοχής, βοηθώντας την πόλη της Ναυπάκτου. Μετά το θάνατό του άφησε στην πόλη όλη του την περιουσία», τόνισε.

«Οφειλόμενη ενέργεια είναι να πέσει άπλετο φως γύρω από την υπόθεση και βεβαίως η αποκατάσταση του τάφου. Δεν είναι πατριώτες όσοι προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες. Είναι χρέος μας να τιμούμε τους προγόνους μας. Ο Λάμπρος Τζαβέλλας, ο ήρωας των βαλκανικών πολέμων του 1912-13 δεν ήταν μόνο δικός μου προπάππος, αλλά ο προπάππος όλων μας» κατέληξε ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Πηγή: nafpaktianews.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων