13/01/2023 20/01/2023 Επί τη συμπλήρωση των εκατό ετών λειτουργίας του, το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας διοργανώνει εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν την επίσημη τελετή μετονομασίας του Σχολείου σε «Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας “Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης”», την οποία θα τελέσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Ταυτόχρονα θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του έντυπου τόμου «Δευτεροβάθμια...
13 Ιανουαρίου, 2023 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2023 - 13:19

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα παρευρεθεί στην εκδήλωση μετονομασίας του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα παρευρεθεί στην εκδήλωση μετονομασίας του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας

Επί τη συμπλήρωση των εκατό ετών λειτουργίας του, το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας διοργανώνει εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν την επίσημη τελετή μετονομασίας του Σχολείου σε «Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας “Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης”», την οποία θα τελέσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ταυτόχρονα θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του έντυπου τόμου «Δευτεροβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση: Ιστορία και Αρχειονομία». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023, στη Σχολή.

Συγκεκριμένα, στις 8:30πμ θα τελεστεί Πανηγυρική θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Σχολής, του Οσίου Πατρός Στυλιανού του Παφλαγόνος, Προστάτη των Παίδων.
Στις 10πμ θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της έντυπης έκδοσης «Δευτεροβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση: Ιστορία και Αρχειονομία» (Πρακτικά 1ης Πανελλήνιας Ημερίδας 2016 και Εργασίες ερευνητών) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου.

Θα μιλήσουν για την έκδοση:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου και Πρόεδρος του Ανωτάτου Επιστημονικού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης κ. Γρηγόριος,
Ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ κ. Κωνσταντίνος Κορνοράκης.
Ο εκπαιδευτικός κ. Χρήστος Γ. Καλαντζής, φιλόλογος, νομικός και ΜΔΕ θεολογίας.

Ακόμη, στις 12μμ θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή μετονομασίας του Σχολείου σε Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης.

Πέρας τελικής προσέλευσης 10πμ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων