25/05/2023 25/05/2023 Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Χθες Τετάρτη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον κ. Σαρμά, στον οποίο ανέθεσε την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα...
25 Μαΐου, 2023 - 16:23
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2023 - 16:28

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όρκισε υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Ιωάννη Σαρμά

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όρκισε υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Ιωάννη Σαρμά

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Χθες Τετάρτη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον κ. Σαρμά, στον οποίο ανέθεσε την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές στις 25 Ιουνίου σύμφωνα με την σχετική πρόβλεψη του Συντάγματος.

Απευθυνόμενη στον κ. Σαρμά η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε: «Ανακοίνωσα ήδη στους πολιτικούς αρχηγούς ότι σκοπεύω να προτείνω εσάς εκ των τριών Προέδρων (Ανώτατων Δικαστηρίων), να σας αναθέσω την εντολή πλέον σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαρμάς, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο υπογράμμισε ότι είναι μεγάλη τιμή και πρόσθεσε «Είναι συνταγματική μου υποχρέωση να αποδεχθώ και συγχρόνως και καθήκον μου ως πολίτη».

Προηγήθηκε, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που κάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.

Ποιος είναι ο Ιωάννης Σαρμάς
Ο Ιωάννης Σαρμάς (Κως, 1957) είναι Έλληνας δικαστικός λειτουργός, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου από τις 4 Νοεμβρίου 2019, ενώ θα διατελέσει Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός από τις 25 Μαΐου 2023 προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα εκ νέου σε Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές και να αναδειχθεί νέα Κυβέρνηση.

Γεννήθηκε στη Κω το 1957 και σπούδασε νομικά στην Αθήνα (1975-1979) και στο Παρίσι (1980-1984).

Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στην Πολεμική Αεροπορία (1984-1986). Από τον Ιανουάριο 1987 εργάζεται ως δικαστικός λειτουργός, αρχικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας (1987-1993) και, με μετάταξη, στο Ελεγκτικό Συνέδριο (1993-σήμερα).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων