11/10/2019 11/10/2019 Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου και Α’ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας, είναι ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με 74 ψήφους. Η εκλογή έγινε σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες. Στην πρώτη τριπρόσωπη ψηφοφορία έλαβαν: 1) Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας 76 2) Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής 14 3) Αρχιμανδρίτης...
11 Οκτωβρίου, 2019 - 12:32
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2019 - 19:08

Ο Αρχιμανδρίτης Ι. Κάρμας, νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων

Διαδώστε:
Ο Αρχιμανδρίτης Ι. Κάρμας, νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου και Α’ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας, είναι ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με 74 ψήφους.

Η εκλογή έγινε σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες. Στην πρώτη τριπρόσωπη ψηφοφορία έλαβαν:

1) Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας 76
2) Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής 14
3) Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος 7

Ακολούθησε η μυστική ψηφοφορία μεταξύ των Πανοσιολογιωτάτων Αρχιμανδριτών Ιερωνύμου Κάρμα και Καλλινίκου Πουλή, με τον πρώτο να εκλέγεται τελικά Μητροπολίτης, λαμβάνοντας 74 ψήφους έναντι 3 ψήφων που έλαβε ο έτερος υποψήφιος.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία όλοι οι Μητροπολίτες φώναξαν “Αξιος”, σπεύδοντας, όπως ήταν φυσικό, να συγχαρούν τον νεοεκλεγέντα. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος πλησίασε τον κ. Ιερώνυμο, αμέσως τον ασπάστηκε και του ευχήθηκε κι όταν ο νέος Μητροπολίτης έσκυψε να του φιλήσει το χέρι, εκείνος το τράβηξε και τον χάιδεψε τρυφερά με πατρική στοργή!

Αμέσως μετά ο νεοεκλεγείς ανέγνωσε το Μικρό Μήνυμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου και ακολούθως μετέβη στο Καθολικό τής Μονής, όπου παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου αλλά και αρκετών Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, μεταξύ αυτών και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος, ανέγνωσε το Μεγάλο Μήνυμα, με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα φωνάζοντας “Άξιος”!

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας θα τελεστεί κατά τη διάρκεια της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας το πρωί της Κυριακής 13 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών.

Η άφιξη και ενθρόνισή του στο Αίγιο αναμένεται περίπου 40 μέρες μετά την εκλογή, στα μέσα Νοεμβρίου, και αφού πρώτα εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ και ορκιστεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δείτε το βίντεο:

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ το ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ:

 

 

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος (κατά κόσμον Νικόλαος) Κάρμας του Δημητρίου και τη Βασιλικής γεννήθηκε  στις 19-5-1966 στο Αίγιο.

Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου και ομιλεί αγγλικά και σερβικά.

Εκάρη μοναχός στις 12 Αὐ­γού­στου 1989 εἰς τήν Ἱ­ε­ράν Μο­νήν Παμ­με­γί­στων Τα­ξι­αρ­χῶν Αἰ­γίου.

Η εις Δι­ά­κο­νον χειροτονία του ετελέσθη στις: 22 Ἰ­ου­λίου 2002 ὑπό τοῦ Σε­βα­σμι­ω­τά­του Μη­τρο­πο­λί­του Κα­λα­βρύ­των καί Αἰ­γι­α­λείας κ. Ἀμ­βρο­σίου εἰς τόν Ἱ­ε­ρόν Μη­τρο­πο­λι­τι­κόν Ναόν Κοι­μή­σεως τῆς Θε­ο­τό­κου Αἰ­γίου.

Η εις Πρε­σβύ­τε­ρον χειροτονία του ετελέσθη στις 19 Φε­βρου­α­ρίου 2005 ὑπό τοῦ Σε­βα­σμι­ω­τά­του Μη­τρο­πο­λί­του Κα­λα­βρύ­των καί Αἰ­γι­α­λείας κ. Ἀμ­βρο­σίου εἰς τόν Ἱ­ε­ρόν Ναόν Ἁ­γίου Ἰ­ω­άν­νου Καλ­λι­θέας Αἰ­γίου.

Ήταν Γραμ­μα­τεύς τῆς Εἰ­δι­κῆς Συ­νο­δι­κῆς Ἐ­πι­τρο­πῆς ἐπί τῶν Εὐ­ρω­πα­ϊ­κῶν Θε­μά­των, ἀπό  2001 ἕως 2010, Β΄ Γραμ­μα­τεύς – Πρα­κτι­κο­γρά­φος Ἱ­ε­ρᾶς Συ­νό­δου Ἐκ­κλη­σίας Ἑλ­λά­δος, ἀπό 17-3-2016  ἕως 13-3-2019 και Α΄ Γραμ­μα­τεύς – Πρα­κτι­κο­γρά­φος Ἱ­ε­ρᾶς Συ­νό­δου Ἐκ­κλη­σίας Ἑλ­λά­δος, ἀπό 13-3-2019 ἕως σή­μερα.

Ήταν ε­θε­λον­τής Πα­ρα­γω­γόςεἰς τόν Ρα­δι­ο­φω­νι­κόν Στα­θμόν τῆς Ἐκ­κλη­σίας τῆς Ἑλ­λά­δος ἀπό Σεπτεμβρίου 2003 ἕως Ὀκτωβρίου 2007.

Τέλος, από το 2003 έως σήμερα είναι ο Καθηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στην εκ βάθρων ανακαίνισή της.
Είναι γνωστός για τον πράο χαρακτήρα, την εργατικότητα και την εχεμύθειά του σε θέματα που το απαιτούν. Με την ψυχική του ευγένεια, την αφοσίωσή του στις εκκλησιαστικές αρχές και αξίες, με την παιδεία και τις θεολογικές του γνώσεις καθώς και με την άοκνη δράση του, θεωρείται βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί στα νέα του ποιμαντικά καθήκοντα.

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΟΥΜΠΑΚΟΣ – ΚΑΜΕΡΑ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΗΜΕΛΛΑΣ – ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων