19/02/2020 19/02/2020 Το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή Ναού αφιερωμένου στον πολιούχο της δημοτικής ενότητας Ρόδου, Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, μέσα στο Πανορθόδοξο Κέντρο, δόθηκε από αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, κ. Θανάση Στάμο. Ο τελευταίος, ο οποίος είναι γνώστης του θέματος, ρωτήθηκε σχετικά στο περιθώριο συνέντευξης τύπου...
19 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:20
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2020 - 13:21

Ο «άστεγος» Πολιούχος της Ρόδου αποκτά στέγη

Διαδώστε:
Ο «άστεγος» Πολιούχος της Ρόδου αποκτά στέγη

Το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή Ναού αφιερωμένου στον πολιούχο της δημοτικής ενότητας Ρόδου, Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, μέσα στο Πανορθόδοξο Κέντρο, δόθηκε από αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, κ. Θανάση Στάμο.

Ο τελευταίος, ο οποίος είναι γνώστης του θέματος, ρωτήθηκε σχετικά στο περιθώριο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, και δήλωσε ότι ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, μαζί με τον Υφυπουργό, βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, είχαν μεταβεί στο Υπουργείο γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Ο λόγος ήταν, όπως είπε, ότι ο χρόνος παραχώρησης που έπρεπε να υλοποιηθεί η απόφαση είχε παρέλθει και χάναμε το δικαίωμά μας.

Όπως έκανε γνωστό, στη συνέχεια, ο κ. Στάμος, ήδη, ο αρμόδιος Υφυπουργός τους έδωσε το «ok» ότι θα προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση της παραχώρησης, κάτι το οποίο σημαίνει και άμεση έναρξη των εργασιών κυρίως του Ναού. Ο Ναός δηλαδή μέσα στο Πανορθόδοξο θα ξεκινήσει, όπως είπε και επεσήμανε ότι ξεχώρισαν το ένα από το άλλο θέμα και κατέληξαν ότι η κατασκευή του Ναού, χωρίς τα υπόλοιπα, μπορεί να ξεκινήσει και θα δουν πως θα χρηματοδοτηθεί.
Κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, η Ρόδος τιμά την μνήμη του Πολιούχου της πόλης της, του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Κάθε τέτοια ημέρα αναδεικνύεται το μεγάλο πρόβλημα αλλά και «ιδιαιτερότητα» του πολιούχου αυτού, καθώς ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος, παραμένει άστεγος στην Ρόδο: Δεν υπάρχει κανένας ναός αφιερωμένος στην μνήμη του!

Πηγή:rodiaki.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων