29/02/2024 29/02/2024 O αστροφυσικός – κοσμολόγος κ. Κωνσταντίνος Κλεΐδης σε μια μοναδική παρουσίαση της σύγχρονης γνώσης για τον κόσμο των άστρων με ξεναγό και συνοδοιπόρο την επιστήμη της εποχής μας την Σχετικιστική Αστροφυσική, την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, στην Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Η εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με την εταιρεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. στο Συνεδριακό...
29 Φεβρουαρίου, 2024 - 14:12
Τελευταία ενημέρωση: 29/02/2024 - 14:09

O αστροφυσικός – κοσμολόγος Κωνσταντίνος Κλεΐδης την Δευτέρα 11 Μαρτίου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Διαδώστε:
O αστροφυσικός – κοσμολόγος Κωνσταντίνος Κλεΐδης την Δευτέρα 11 Μαρτίου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

O αστροφυσικός – κοσμολόγος κ. Κωνσταντίνος Κλεΐδης σε μια μοναδική παρουσίαση της σύγχρονης γνώσης για τον κόσμο των άστρων με ξεναγό και συνοδοιπόρο την επιστήμη της εποχής μας την Σχετικιστική Αστροφυσική, την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, στην Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.

Η εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με την εταιρεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. στο Συνεδριακό κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) στις 19:00 και όπως πάντα η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης θα ακουστούν χορωδιακά τραγούδια από το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παιδεία Παράδοσης» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Καρυοφυλλίδη.

Τα Άστρα!…

Ζούμε σε ένα Σύμπαν γεμάτο Ήλιους!…

Μόνον ο γαλαξίας μας περιέχει περίπου 200 δις!…

Και στο Σύμπαν υπάρχουν περίπου 2 τρις γαλαξίες!…

Άρα, συνολικά, στο Σύμπαν υπάρχουν περίπου 1 τρις τρισεκατομμύρια άστρα!…

Τα άστρα γεννιούνται!…

Από τι υλικό είναι φτιαγμένα? Είναι στ’ αλήθεια βόμβες υδρογόνου?

Πως σχηματίζονται? Και πόσο διαρκεί η δημιουργία ενός άστρου?

Όλα τα άστρα έχουν πλανήτες? Μπορούν να φιλοξενήσουν Ζωή?

Τα άστρα ζουν!… Πολλά χρόνια!…

Γιατί τα άστρα είναι φωτεινά?

Πόσον καιρό μπορούν να είναι φωτεινά?

Μπορούν τα άστρα να ζήσουν για πάντα?

Τα άστρα πεθαίνουν!…

Κόκκινοι γίγαντες και υπεργίγαντες!…

Είναι αλήθεια ότι πεθαίνουν με… πυροτεχνήματα?

Και ποια είναι η τελική κατάληξή τους μετά τη… βεγγέρα?

Τρεις τύποι αστρικού θανάτου!…

Ο ήσυχος!… à Λευκός Νάνος

Ο θορυβώδης!… à Αστέρας Νετρονίων

Ο απόκοσμος!… à Μελανή Οπή

Και πως ξέρουμε τις απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις?

Αυτά κι άλλα πολλά θα δούμε σε μια συνοπτική παρουσίαση της σύγχρονης γνώσης για τον κόσμο των άστρων! Ξεναγός και συνοδοιπόρος μας, η πιο συναρπαστική επιστήμη της εποχής μας, η Σχετικιστική Αστροφυσική. Αρκεί να μην της βάλετε Μαθηματικά!…

BIOΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Κλεΐδης είναι Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Γεννήθηκε στη Δράμα, στις 18 Ιουλίου 1967. Πήρε το Πτυχίο Φυσικής και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Κοσμολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει δημοσιεύσει 40 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά με κριτές και 12 εργασίες σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Στη βιβλιογραφία, απαντώνται περισσότερες από 300 αναφορές στο έργο του.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς επίσης και σε πλήθος διεθνών και εθνικών συνεδρίων, όπου, συνολικά, έδωσε 35 διαλέξεις. Ήταν Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του διεθνούς Θερινού Σχολείου «Advanced Composite Materials» (Σέρρες, 2012) και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του 1ου Βαλκανικού Διαγωνισμού Φυσικής (Θεσσαλονίκη, 2019). Υπήρξε Επιμελητής Έκδοσης για το διεθνούς κύρους επιστημονικό περιοδικό «Entropy» (2018) και είναι Επιμελητής Έκδοσης του ειδικού τόμου «Advances in Loop Quantum Cosmology» για το διεθνούς κύρους επιστημονικό περιοδικό «Galaxies».

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας, και της Ελληνικής Εταιρίας Σχετικότητας & Κοσμολογίας, καθώς επίσης της Ευρωπαϊκής Αστρονομικής Εταιρίας και της Αμερικάνικης Μαθηματικής Εταιρίας.

Είναι παντρεμένος με την Σταυρούλα Κυριακίδου και έχουν τρεις κόρες, την Εύα, την Άννα, και την Δήμητρα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων