11/04/2019 11/04/2019 Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 10 Απριλίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στην Αίθουσα Διαλέξεων της Εταιρείας, ομιλία-παρουσίαση του βιβλίου του Γέροντος Μαξίμου Μοναχού Ιβηρίτου με θέμα: Ο Αθωνίτης Πατριάρχης του Γένους και Μέγας Εθνοιερομάρτυς Γρηγόριος ο Ε΄. Ομιλητής ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον εκκλησιαστικό βυζαντινό χορό «Φώτιος ο Μέγας» του Ι.Ν. Αγίου...
11 Απριλίου, 2019 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2019 - 11:30

Ο Αθωνίτης Πατριάρχης του Γένους και Μέγας Εθνοιερομάρτυς Γρηγόριος ο Ε΄

Διαδώστε:
Ο Αθωνίτης Πατριάρχης του Γένους και Μέγας Εθνοιερομάρτυς Γρηγόριος ο Ε΄

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 10 Απριλίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στην Αίθουσα Διαλέξεων της Εταιρείας, ομιλία-παρουσίαση του βιβλίου του Γέροντος Μαξίμου Μοναχού Ιβηρίτου με θέμα: Ο Αθωνίτης Πατριάρχης του Γένους και Μέγας Εθνοιερομάρτυς Γρηγόριος ο Ε΄. Ομιλητής ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον εκκλησιαστικό βυζαντινό χορό «Φώτιος ο Μέγας» του Ι.Ν. Αγίου του Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης, με χοράρχη τον καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτη κ.Στυλιανό Ζαχαρίου.

Ακούστηκαν ύμνοι κατανυκτικοί της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής από τα μέλη του χορού που συνδυάζουν το χάρισμα της καλλιφωνίας αλλά και άριστη μουσική κατάρτιση.

Εκπροσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου ήταν ο Σεβ Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου της Εκκλησίας της Κρήτης κ. Ανδρέας ο οποίος διάβασε και τον χαιρετισμό του Πατριάρχη.

Την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους εκπροσώπησε ο Γέρων Επιφάνιος ο Παντοκρατορινός.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τις Μητροπόλεις, Θεσσαλονικης, Νέας Κρήνης και Καλαμαριας , Λαγκαδά , Καρπενησιου.

Εκπροσωπήθηκαν οι Στρατιωτικές και οι δικαστικές αρχές.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου ακολούθησε από τον πρόεδρο της Εταιρείας , ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Βασίλειος Πάππας η ανακήρυξη του ομιλητού ως Αντεπιστέλλοντος Μέλους της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Φωτορεπορτάζ: ΡαΦαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων