06/03/2021 06/03/2021 Στο χωριό Αμυγδαλέα μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο του π. Ιγνάτιο, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις φθορές που έχουν υποστεί οι ναοί της περιοχής από τον πρόσφατο σεισμό. Ο Σεβασμιώτατος έκανε μία στάση στην πλατεία του χωριού, συνομίλησε με τους κατοίκους, οι οποίοι του εξέφρασαν τις...
06 Μαρτίου, 2021 - 20:23
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2021 - 20:22

Ο δεσπότης μέσα στα συντρίμμια της εκκλησιάς

Διαδώστε:
Ο δεσπότης μέσα στα συντρίμμια της εκκλησιάς

Στο χωριό Αμυγδαλέα μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο του π. Ιγνάτιο, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις φθορές που έχουν υποστεί οι ναοί της περιοχής από τον πρόσφατο σεισμό.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε μία στάση στην πλατεία του χωριού, συνομίλησε με τους κατοίκους, οι οποίοι του εξέφρασαν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους και συνέστησε σε όλους να πορευθούν με σύνεση και ψυχραιμία.

Ακολούθως, μετέβησαν με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και το επιτελείο του στον ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου διαπίστωσαν, εκ του σύνεγγυς, τις φθορές που έχει υποστεί ο απείρου κάλλους εσωτερικός διάκοσμος του.

Εν συνεχεία, επισκέφθηκαν και τον ενοριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου εκτιμήθηκε από τους ειδικούς ότι μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα την τέλεση των Ακολουθιών και όλοι μαζί αποφάσισαν να υπάρξει ένωση δυνάμεων ώστε να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι ζημιές στο χωριό.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων