21/05/2022 21/05/2022 Το Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής, 20ής Μαΐου 2022, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον διπλωματικό του σύμβουλο πρέσβυ ε.τ. Αναστάσιο Κριεκούκη και την διευθύντρια του γραφείου του, Ευαγγελία Σοφρώνη. Τον δήμαρχο Αθηναίων υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος, Προϊστάμενος του Ορθοδόξου Κέντρου.   Σύμφωνα με το...
21 Μαΐου, 2022 - 11:27
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 11:29

Ο Δήμαρχος Αθηναίων στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ελβετία

Διαδώστε:
Ο Δήμαρχος Αθηναίων στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ελβετία

Το Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής, 20ής Μαΐου 2022, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον διπλωματικό του σύμβουλο πρέσβυ ε.τ. Αναστάσιο Κριεκούκη και την διευθύντρια του γραφείου του, Ευαγγελία Σοφρώνη. Τον δήμαρχο Αθηναίων υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος, Προϊστάμενος του Ορθοδόξου Κέντρου.

 

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας, στην μεγάλη αίθουσα του παλαιού κτηρίου του συγκροτήματος, την καλουμένη των Προκαθημένων και των Ευεργετών, ο Μητροπολίτης Ελβετίας απηύθυνε λόγους υποδοχής, στους οποίους απήντησε ευγενώς ο Δήμαρχος, ανεφέρθη εκτενώς στην 56ετή ιστορία του Ορθοδόξου Κέντρου, εξήρε την διακονία του στην διορθόδοξη συνεννόηση καθ᾽ όλη την μακρά πορεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, υπεγράμμισε την προσφορά του στον διαχριστιανικό διάλογο και στις διαθρησκειακές ακαδημαϊκές συναντήσεις και επεσήμανε την συνεισφορά του στην ακαδημαϊκή θεολογική παιδεία, τόσο κατά τήν περίοδο της συγκλήσεως των Διεθνών Θεολογικών Σεμιναρίων (1981-1997), όσο και διά της λειτουργίας, την τελευταία 25ετία, του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας.

Οι ανωτέρω αναφορές εστάθησαν αφορμή για ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση με υποβολή διευκρινιστικών ερωτήσεων από πλευράς του επισήμου επισκέπτου. Μετά το πέρας της ενημερωτικής αυτής συναντήσεως, αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα μεταξύ του Δημάρχου και του Προϊσταμένου του Κέντρου. Κατά την συνάντηση αυτή παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Γενεύη κ. Αλέξανδρος Γεννηματάς, ο Μ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γεώργιος Τσέτσης, οι Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Φανούριος Θολιώτης και Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Βασίλειος Κοτρότσιος, Πρωτοσύγκελλος και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, αντιστοίχως, της Ι. Μητροπόλεως Ελβετίας, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Ματθαίος Λαδάς, ο Ιερολ. Αρχιδιάκονος κ. Γαβριήλ Baratashvili και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Ελβετίας Δρ Κυριακός Βατσικούρας.

Ακολούθησε προσκύνημα στον ιερό ναό του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, περιήγηση στους εξωτερικούς χώρους και επίσκεψη στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης, στο κεντρικό κτηριακό συγκρότημα και στην βιβλιοθήκη.

Στον Δήμαρχο του κλεινού άστεως, τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αναχώρησή του, απεδόθησαν οι προσήκουσες τιμές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων