08/06/2022 08/06/2022 Συνεχίζοντας την πολύχρονη παράδοση στην διδασκαλία και διάδοση της Βυζαντινής Μουσικής στην πόλη των ακατάληπτων παλιρροιών, το Ερευνητικό Ωδείο Χαλκίδας, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:30, διοργανώνει για πρώτη φορά στην ιστορία του σεμινάριο Ψαλτικής Τέχνης με θέμα: «Θεωρία και Πράξη της Εκκλησιαστικής Οκτωηχίας». Οι ήχοι και τα μυστικά τους, τα συστατικά, οι...
08 Ιουνίου, 2022 - 17:49
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2022 - 17:54

Ο Δρ. Γεώργιος Κωνσταντίνου σε σεμινάριο Ψαλτικής Τέχνης στη Χαλκίδα

Διαδώστε:
Ο Δρ. Γεώργιος Κωνσταντίνου σε σεμινάριο Ψαλτικής Τέχνης στη Χαλκίδα

Συνεχίζοντας την πολύχρονη παράδοση στην διδασκαλία και διάδοση της Βυζαντινής Μουσικής στην πόλη των ακατάληπτων παλιρροιών, το Ερευνητικό Ωδείο Χαλκίδας, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:30, διοργανώνει για πρώτη φορά στην ιστορία του σεμινάριο Ψαλτικής Τέχνης με θέμα: «Θεωρία και Πράξη της Εκκλησιαστικής Οκτωηχίας».

Οι ήχοι και τα μυστικά τους, τα συστατικά, οι έλξεις, τα γένη της Βυζαντινής Μουσικής και πολλά άλλα θα είναι μερικά από όσα θέματα θα αναπτύξει, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:30, ο εκλεκτός εισηγητής κ. Γεώργιος Κωνσταντίνου, Δρ. Μουσικολογίας και χοράρχης της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Ιερείς, Ψάλτες, δασκάλους και σπουδαστές της τέχνης του Δαμασκηνού, ενώ η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι εντελώς δωρεάν και μπορεί να γίνει είτε διαδικτυακά είτε με φυσική παρουσία.

Για περισσότερες πληροφορίες ή δήλωση συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

«Η παρουσία και συμμετοχή σας στην δράση αυτή του Ωδείου μας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή!», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην σχετική ανακοίνωση το Ερευνητικό Ωδείο Χαλκίδας.

 

Παρακολουθήστε ένα βίντεο από το αρχείο του Διαδικτυακού Περιοδικού «Πεμπτουσία» στο οποίο ο Δρ Γεώργιος Κωνσταντίνου μιλάει για το σύστημα της Οκτωηχίας και τις σχέσεις των ήχων. Η εισήγηση έγινε στο πλαίσιο μαθήματος στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης και Κατάρτισης στην Εκκλησιαστική μουσική με ειδίκευση στην Ψαλτική. Την οργάνωση του προγράμματος πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων