21/12/2022 22/12/2022 «Εάν υπάρξει διάσταση Συνόδου και λαού θα ευτελιστεί παντελώς στα μάτια του λαού η Σύνοδος», τόνισε ο Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Χρήστος Οικονόμου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών για την κατάρτιση του Τριπροσώπου στην Εκκλησία...
21 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:05
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2022 - 13:44

Ο Δρ. Χρήστος Οικονόμου για τον σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Δρ. Χρήστος Οικονόμου για τον σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εάν υπάρξει διάσταση Συνόδου και λαού θα ευτελιστεί παντελώς στα μάτια του λαού η Σύνοδος», τόνισε ο Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Χρήστος Οικονόμου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών για την κατάρτιση του Τριπροσώπου στην Εκκλησία της Κύπρου και ενόψει της ψηφοφορίας της Ιεράς Συνόδου για την εκλογή του νέου Προκαθημένου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Κύπρου και στην εκπομπή «Ενημέρωση», ο  κ. Οικονόμου εξέφρασε την άποψη ότι η Ιερά Σύνοδος είναι απόλυτα δεσμευμένη με το εκλογικό αποτέλεσμα που έχει ενώπιον της.

Υποστήριξε δε ότι ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου «δεν συνάδει με τα δεδομένα της ηθικής και τα δεδομένα της δημοκρατίας και του σεβασμού της λαϊκής συνειδήσεως της Εκκλησίας».

Παράλληλα έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για συναλλαγές και τάματα που δίνονται σε Αρχιερείς και κάλεσε μέλη της Ιεράς Συνόδου, τα οποία κατονόμασε, να αναγνωρίσουν δημόσια την επιλογή του λαού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Kύπρος: Τρεις ενστάσεις για τις Αρχιεπισκοπικές – Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου το Σάββατο

Δρ Χρήστος Οικονόμου: «Στη συνείδηση του λαού Αρχιεπίσκοπος είναι ο Λεμεσού Αθανάσιος»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων