27/06/2021 27/06/2021 Την Κυριακή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ ιερούργησε μετά του Ιερού Κλήρου της νήσου στον Ι.Καθεδρικό Ναό Ύδρας, επι τη εορτή των Αγίων Πάντων και των 8 Αγίων προστατών και εφόρων της Ύδρας και ομίλησε εμπνευσμένα. Εν συνεχεία προεξήρχε της Δοξολογίας επι τη εορτή των Μιαουλείων 2021, παρουσία της Προέδρου της...
27 Ιουνίου, 2021 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2021 - 16:23

Ο εκκλησιασμός της Προέδρου στην Ύδρα και τα Μιαούλεια 2021

Διαδώστε:
Ο εκκλησιασμός της Προέδρου στην Ύδρα και τα Μιαούλεια 2021

Την Κυριακή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ ιερούργησε μετά του Ιερού Κλήρου της νήσου στον Ι.Καθεδρικό Ναό Ύδρας, επι τη εορτή των Αγίων Πάντων και των 8 Αγίων προστατών και εφόρων της Ύδρας και ομίλησε εμπνευσμένα. Εν συνεχεία προεξήρχε της Δοξολογίας επι τη εορτή των Μιαουλείων 2021, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

 

 

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Σεβασμιώτατος προσεφώνησε την εξοχωτάτη κα. Πρόεδρο και της προσέφερε το Επετειακό Μετάλλιο της Ι.Μητροπόλεως.

 

 

Αμέσως μετά, η κυρία Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στον Ανδριάντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρίσκομαι στην Ύδρα, για να τιμήσω τη μνήμη του Ναυάρχου Μιαούλη και των Υδραίων Ναυμάχων που πολέμησαν με σθένος και αυταπάρνηση τον τουρκικό ζυγό, κάνοντας «οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου».

Βρίσκομαι στο ξακουστό νησί των πολυμήχανων καραβοκύρηδων, των αψίκορων μπουρλοτιέρηδων, των αγωνιστών της ελευθερίας.

Η Ύδρα δεν πρόσφερε μόνο «ξύλινα τείχη» στον αγώνα της ανεξαρτησίας, αλλά αποτέλεσε πρότυπο ευψυχίας, ναυμαχικής δεξιοτεχνίας και κυρίως αταλάντευτης πίστης στα ιδεώδη του έθνους.
Σήμερα, 200 χρόνια από το ξέσπασμα της Επανάστασης, διατηρεί ακμαία αυτή την πατριωτική παράδοση και μεταβιβάζει ακέραιο τον πλούτο του παρελθόντος στο μέλλον».

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας.

Η επίσκεψη της κυρίας Σακελλαροπούλου ολοκληρώθηκε με τη ρίψη στεφάνου στη θάλασσα προς τιμήν των Ναυμάχων του 1821.

 

 

Παρόντες στην επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ύδρα ήταν ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, οι βουλευτές Νικόλαος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια, Ιωάννης Μελάς και Θεόδωρος Δρίτσας, ο εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΕΑ και αρχηγός στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης και η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου με επίκαιρη ανάρτησή της στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έγραψε «Τιμάμε τη μνήμη του Μιαούλη και των Υδραίων Ναυμάχων που πολέμησαν με σθένος τον τούρκο δυνάστη. Η Ύδρα δεν πρόσφερε μόνο «ξύλινα τείχη» στον αγώνα της ανεξαρτησίας, αλλά αποτέλεσε πρότυπο ευψυχίας, ναυμαχικής δεξιοτεχνίας και κυρίως αταλάντευτης πίστης στα ιδεώδη του έθνους».

Δείτε την ανάρτηση:

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων