19/10/2020 19/10/2020 Με μικρή διαφορά και διαψεύδοντας τις προβλέψεις, η κάλπη στα κατεχόμενα έβγαλε νικητή τον εκλεκτό της Τουρκίας, Ερσίν Τατάρ, δημιουργώντας εύλογο προβληματισμό. Από την πρώτη στιγμή, τόσο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έσπευσαν να στείλουν τα συγχαρητήρια τους στον Ερσίν Τατάρ και να εκφράσουν την συμπαράσταση...
19 Οκτωβρίου, 2020 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2020 - 9:06

Ο “εκλεκτός” του Ερντογάν νέος ηγέτης στα Κατεχόμενα

Διαδώστε:
Ο “εκλεκτός” του Ερντογάν νέος ηγέτης στα Κατεχόμενα

Με μικρή διαφορά και διαψεύδοντας τις προβλέψεις, η κάλπη στα κατεχόμενα έβγαλε νικητή τον εκλεκτό της Τουρκίας, Ερσίν Τατάρ, δημιουργώντας εύλογο προβληματισμό.

Από την πρώτη στιγμή, τόσο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έσπευσαν να στείλουν τα συγχαρητήρια τους στον Ερσίν Τατάρ και να εκφράσουν την συμπαράσταση προς τον ίδιο αλλά και τους Τουρκοκύπριους.

Από την πλευρά του, ο Ερσίν Τατάρ αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Ταγίπ Ερντογάν και δήλωσε «πίστη στην Τουρκία».
Ο Τατάρ έλαβε ποσοστό 51.74% ενώ ο Μουσταφά Ακιντζί 48.26%.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Μουσταφά Ακιντζί ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την πολιτική, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τις τουρκικές παρεμβάσεις στο τελικό αποτέλεσμα.
«Εχω αναφερθεί στο τί βιώσαμε. Να μην το επαναλάβω. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιος που δεν έχει δει το έχει γίνει. Εάν λέγαμε ότι αυτές οι εκλογές έγιναν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα ήταν η πραγματικότητα».

Ανακοίνωσε δε ότι αυτό είναι το τέλος της 45χρονης πολιτικής του καριέρας. Στην ερώτηση εάν θα φέρει ένσταση στο αποτέλεσμα, ο κ. Ακιντζί είπε ότι ο ίδιος αποδέχεται το τελικό αποτέλεσμα. «Οι φίλοι μας θα το δουν αλλά δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο».

«Εύχομαι άλλη φορά η δημοκρατία μας να μην περιέλθει σε αυτή τη θέση».

Στη Κύπρο βρίσκεται σήμερα ο Αμερικανός Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Πολιτικο-στρατιωτικές Υποθέσεις, Κλαρκ Κούπερ, ο οποίος θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και με τον Υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων