01/11/2020 02/11/2020 Ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης, που δέχτηκε πυροβολισμούς από κοντόκανη καραμπίνα την ώρα που έκλεινε την εκκλησία του στη Λυών και δίνει μάχη για τη ζωή του σε νοσοκομείο της πόλης, φέρεται να είχε πέσει προ ολίγων ημερών θύμα επίθεσης από άτομα αραβικής καταγωγής. Την αποκάλυψη αυτή έκανε στο euronews ο Χρήστος Κουτσιούρης, ο οποίος είναι...
01 Νοεμβρίου, 2020 - 22:53
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2020 - 3:28

Ο Έλληνας ιερέας είχε πέσει θύμα επίθεσης από Άραβες πρόσφατα

Διαδώστε:
Ο Έλληνας ιερέας είχε πέσει θύμα επίθεσης από Άραβες πρόσφατα

Ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης, που δέχτηκε πυροβολισμούς από κοντόκανη καραμπίνα την ώρα που έκλεινε την εκκλησία του στη Λυών και δίνει μάχη για τη ζωή του σε νοσοκομείο της πόλης, φέρεται να είχε πέσει προ ολίγων ημερών θύμα επίθεσης από άτομα αραβικής καταγωγής.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στο euronews ο Χρήστος Κουτσιούρης, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής κοινότητας της Λυών και επί σειρά ετών ψάλτης στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

«Δεν ξέρω ποιος έκανε αυτό το έγκλημα. Αυτό που ξέρω είναι ότι την περασμένη Κυριακή ο π. Νικόλαος μου είπε ότι έκανε τζόκινγκ στις όχθες του Ροδανού και πέντε Αλγερινοί ή Μαροκινοί τον περικύκλωσαν, τον κορόιδευαν και στο τέλος τον χτύπησαν και του πήραν τον σταυρό. Φοβήθηκε πολύ, γιατί είχε πάνω του και χρήματα και τηλέφωνο και τους άφησε να φύγουν. Ίσως να τον στιγμάτισαν από τότε», αποκαλύπτει στο euronews ο Χρήστος Κουτσιούρης.

«Ο καλύτερος άνθρωπος ήταν, δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάνε για προσωπικές διαφορές. Υπήρχαν μερικοί στην κοινότητά μας που δεν τον συμπαθούσαν, δεν ξέρω για ποιους λόγους. Δέκα χρόνια ήταν εδώ ο π. Νικόλαος. Προσπαθούσε για την εκκλησία μας, νέος άνθρωπος , 52 ετών, και καλός χριστιανός. Αγωνιζόταν από το 2010 που ήρθε στη Λυών για να κάνει και τους Εσπερινούς που δεν γίνονταν ως τότε. Ήταν πάντα έντιμος και φυσικά και δάσκαλος, μάθαινε ελληνικά στα παιδιά. Δεν έχω γνωρίσει πιο χρυσό άνθρωπο» λέει ο κ. Κουτσιούρης.

Στο μεταξύ, ο ξάδελφος του ιερέα, Δημήτριος Κακαβελάκης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ  ότι «τον περίμεναν»! Με βάση τις παραπάνω πληροφορίες, δε αποκλείεται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θύμα επίθεσης ελληνορθόδοξος ιερέας στη Γαλλία

Ο Μητρ Γαλλίας για την επίθεση σε ελληνορθόδοξο ιερέα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας ορθόδοξου ιερέα

Η Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας για τον πυροβολισμό του Ιερέα

Μήνυμα της Ελλ. Κοιν. Αλεξανδρείας για την επίθεση στον ορθόδοξο ιερέα

Ελεύθερος ο ύποπτος για την επίθεση στον ιερέα – Τι δήλωσε ο αδελφός του θύματος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων