07/04/2024 07/04/2024 Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με μεγάλη διήμερη δράση (6-7 Απριλίου), αφιερωμένη στην πρόληψη και διαχείριση των μη μεταδιδόμενων και μεταδιδόμενων ασθενειών, ενισχύοντας το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Η υγεία μου, το δικαίωμα μου». Στη μεγάλη διήμερη δράση του Ε.Ε.Σ παρευρέθη ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός. Στο...
07 Απριλίου, 2024 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2024 - 16:48

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Διαδώστε:
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με μεγάλη διήμερη δράση (6-7 Απριλίου), αφιερωμένη στην πρόληψη και διαχείριση των μη μεταδιδόμενων και μεταδιδόμενων ασθενειών, ενισχύοντας το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Η υγεία μου, το δικαίωμα μου».

Στη μεγάλη διήμερη δράση του Ε.Ε.Σ παρευρέθη ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης, Εθελοντές και Επαγγελματίες Υγείας από τους Εκπαιδευτικούς Υγειονομικούς Σταθμούς Αθηνών, Άνω Λιοσίων, Καλλιθέας, την Υπηρεσία Νοσηλεία στο Σπίτι καθώς και την Κινητή Ομάδα Υγείας, ενημέρωσαν εκατοντάδες πολίτες για το ρόλο που διαδραματίζει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην πρόληψη των μεταδιδόμενων και μη-μεταδιδόμενων νοσημάτων, ενώ ταυτόχρονα τους διασυνδέθηκαν με τις παραπάνω Υπηρεσίες Υγείας του Ε.Ε.Σ.

Κατά τη διάρκεια της δρασης πραγματοποιήθηκε:

  • Έλεγχο αρτηριακής πίεσης
  • Test ταχείας ανίχνευσης γλυκόζης αίματος (test σακχάρου)
  • Test ταχείας ανίχνευσης έναντι του ιού της ανθρώπινης ανοσοεπάρκειας (HIV) και του ιού της Ηπατίτιδας B και C (HBV-HCV)
  • Διασύνδεση των ατόμων με πιθανά ευρήματα με τις υπηρεσίες υγείας του ΕΕΣ.
  • Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων