29/07/2020 29/07/2020 Την ανάγκη για επαγρύπνηση, ενότητα και ομοψυχία προέταξε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς, το οποίο φέτος διεξήχθη διαδικτυακά. «Σήμερα ο Ελληνισμός βρίσκεται ενώπιον μιας νέας, μεγάλης δοκιμασίας. Οι προκλήσεις και οι απειλές είναι πολλές. Οι στιγμές είναι κρίσιμες» σημείωσε ο κ. Βλάσης. Σε αυτό το...
29 Ιουλίου, 2020 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2020 - 16:47

Ο Ελληνισμός είναι ένας: Ελλαδίτες και Κύπριοι μαζί

Διαδώστε:
Ο Ελληνισμός είναι ένας: Ελλαδίτες και Κύπριοι μαζί

Την ανάγκη για επαγρύπνηση, ενότητα και ομοψυχία προέταξε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς, το οποίο φέτος διεξήχθη διαδικτυακά. «Σήμερα ο Ελληνισμός βρίσκεται ενώπιον μιας νέας, μεγάλης δοκιμασίας. Οι προκλήσεις και οι απειλές είναι πολλές. Οι στιγμές είναι κρίσιμες» σημείωσε ο κ. Βλάσης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη βεβαιότητά ότι η Ομογένεια θα είναι και πάλι εκεί, θα συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, επιβεβαιώνοντας, για άλλη μια φορά, τη γνήσια και ανιδιοτελή αγάπη της για τη μητέρα πατρίδα.

Ξεκινώντας τον χαιρετισμό του, εκ μέρους του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετέφερε τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και υπογράμμισε πως ο Ελληνισμός είναι ένας: Οι Ελλαδίτες και Κύπριοι πορεύονται και αγωνίζονται μαζί. Προέτρεψε ότι «αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ» και επισήμανε πως η ελληνική ταυτότητα, η γλώσσα, οι παραδόσεις και η θρησκεία μας είναι αυτά, που στο πέρασμα των αιώνων, επέτρεψαν την επιβίωση και την πρόοδο του Ελληνισμού σε όλα τα μήκη και πλάτη της Οικουμένης. Είναι αυτά, τα οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε, σήμερα, ως κόρη οφθαλμού για το μέλλον, για τα παιδιά μας, υπογράμμισε περαιτέρω.

Αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή του 1974, είπε ότι αυτή η τραγωδία συντάραξε τον απανταχού Ελληνισμό και πως Έλληνες και Κύπριοι απόδημοι σε όλον τον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους και συντόνισαν τις προσπάθειες τους, αγωνιζόμενοι για το δίκαιο του κυπριακού λαού ενάντια στη βαρβαρότητα του «Αττίλα». Ειδικότερα, αναφέρθηκε «στις μεγάλες κινητοποιήσεις μπροστά στον Λευκό Οίκο, με συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι, με μια φωνή, εξέφρασαν την οργή τους για το αποτρόπαιο έγκλημα που συντελείτο στην Κύπρο». Η ένταση και ο παλμός των ανθρώπων εκείνη την εποχή κατέδειξαν, για πρώτη φορά, τη δύναμη της ομογένειας, την αποφασιστικότητά της να στηρίξει τα εθνικά δίκαια, να βγει μπροστά για την πατρίδα, τόνισε ο αρμόδιος υφυπουργός για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Καταληκτικά, ο κ. Βλάσης τόνισε ότι η σπουδαία παρακαταθήκη των προσωπικοτήτων της ομογένειας που αναδείχθηκαν μέσα από τις κινητοποιήσεις, όπως ο Ευγένιος Ρωσσίδης, ο Γώγος Παρασκευαΐδης, ο Andrew Athens, ο Νίκος Μούγιαρης, αλλά και o πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) Φίλιπ Κρίστοφερ, όπως και τόσοι άλλοι, μας δείχνει το δρόμο προκειμένου να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την οριστική δικαίωση του κυπριακού Ελληνισμού.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων