25/03/2019 25/03/2019 Γράφει η Ναταλία Δανδόλου Μεγάλη ημέρα για την πατρίδα και την ορθοδοξία. Οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και σε κάθε περιοχή του πλανήτη τίμησε τον Ευαγγελισμό  της Θεοτόκου και την Επανάσταση του 1821, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την  Ελλάδα και της θρησκεία μας. Τα μηνύματα εθνικής ενότητας κυριάρχησαν στις παρελάσεις και...
25 Μαρτίου, 2019 - 19:27
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2019 - 20:50

Ο Ελληνισμός σε όλον τον κόσμο προσκυνά Πατρίδα και Παναγία

Διαδώστε:
Ο Ελληνισμός σε όλον τον κόσμο προσκυνά Πατρίδα και Παναγία

Γράφει η Ναταλία Δανδόλου

Μεγάλη ημέρα για την πατρίδα και την ορθοδοξία. Οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και σε κάθε περιοχή του πλανήτη τίμησε τον Ευαγγελισμό  της Θεοτόκου και την Επανάσταση του 1821, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την  Ελλάδα και της θρησκεία μας.

Τα μηνύματα εθνικής ενότητας κυριάρχησαν στις παρελάσεις και το “Μακεδονία Ξακουστή” αντήχησε παντού…

«Κάθε συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει χρέος να υπερασπίζεται την Ελευθερία, πρωτίστως απέναντι στα μορφώματα του λαϊκισμού και του ρατσισμού, που αγγίζουν τα όρια του ναζισμού, τα οποία επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, αυτό τούτο το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, άρα την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην πλατεία Συντάγματος.

Στην δήλωσή του, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «Κατά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 διαμηνύουμε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι εμείς, οι Έλληνες, έχοντας κατά νου τον στίχο του Ανδρέα Κάλβου «θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία», θα υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία μας αποφασισμένοι, ανυποχώρητοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να την επιβουλευθεί». Επισήμανε, επίσης, ότι «Το «Μολών Λαβέ» θα είναι η μόνη και κατηγορηματική απάντησή μας.

Την καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία τέλεσε στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Πριν την απόλυση, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε χρόνια πολλά, ξεκινώντας να τραγουδάει τον Εθνικό Ύμνο, ενώ άρχισαν να σηκώνονται οι πρώτες ελληνικές σημαίες.

Μόλις τελείωσε ο Εθνικός μας Ύμνος, άρχισαν να ηχούν μέσα στην εκκλησία από τους πιστούς τα πρώτα τραγούδια για την Μακεδονία, με πρώτο το «Μακεδονία ξακουστή».

 

 

Για μια ακόμα φορά, η παρέλαση των Ευζώνων αποτέλεσε μια από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της στρατιωτικής παρέλασης, στην Αθήνα.

Το χαρακτηριστικό χτύπημα του τσαρουχιού στην άσφαλτο, συγκίνησε τους θεατές που βρέθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Μακεδονία Ξακουστη παιάνιζε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού την ώρα που περνούσαν οι Εύζωνες.

 

Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Αργολική Πρωτεύουσα έγινε στην λεωφόρο της 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο.

 

Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΡΕΛΑΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Με υπερηφάνεια παρέλασαν οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου, των Ελληνικών Σχολείων του Καΐρου τιμώντας την Εθνική Επέτειο του 1821.

Όπως γράφει η ελληνική κοινότητα του Καϊρου, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού της Αχιλλοπουλείου Σχολής, του Γυμνασίου και του Λυκείου της Αμπετείου φορώντας παραδοσιακές στολές παρέλασαν στο προαύλιο του Σπετσεροπούλειου Ιδρύματος. Μαζί τους ήταν και οι Πρόσκοποι του Καΐρου.

Αμέσως μετά οι μαθητές όλων των σχολείων χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Σείστηκε η Νέα Υόρκη από την παρέλαση των φουστανελάδων

Ο δύο ετών Νικολάκης περήφανος υπό τους ήχους του Μακεδονία Ξακουστή, από το greekgateway.com

 

Στο Παπινό, βρέθηκε σήμερα 25η Μαρτίου, ο γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα, πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό. Ο κ. Τριντό παρέστη στην παρέλαση των ομογενών στο Μόντρεαλ, κρατώντας την ελληνική σημαία και σε άπταιστα ελληνικά αναφώνησε : «Ζήτω η Ελλάς!!!»

Δείτε το tweet του Καναδού Πρωθυπουργού

Οι Έλληνες της Μελβούρνης παρελαύνουν στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη. Δείτε το βίντεο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων