12/07/2020 13/07/2020 Με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο επικοινώνησε σήμερα το μεσημέρι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του και την ακλόνητη στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, σε ότι αφορά το επίκαιρο ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.     Στο μεταξύ, μετά την...
12 Ιουλίου, 2020 - 21:02
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2020 - 0:18

Ο Ελληνισμός συμμαχεί για την Αγιά Σοφιά – Συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες

Διαδώστε:
Ο Ελληνισμός συμμαχεί για την Αγιά Σοφιά – Συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες

Με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο επικοινώνησε σήμερα το μεσημέρι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του και την ακλόνητη στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, σε ότι αφορά το επίκαιρο ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

 

 

Στο μεταξύ, μετά την απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετατροπής του ιερού χώρου της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος προέβη, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ακόλουθη δήλωση:

«Η εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επιδίωξη κομματικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει αυτόν που την επιχειρεί. Η προσβολή και η ύβρις δεν αφορούν μόνο στην Ορθοδοξία και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα, αλλά και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Είναι σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν».

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ: Συζήτησαν διεξοδικά τη βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας

 

 

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επικοινώνησε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δυο άνδρες «συζήτησαν διεξοδικά τη βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα προβούν Κυβέρνηση και Εκκλησία».

 

ΠΕΤΣΑΣ: “Η Τουρκία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την βαθύτατη προσβολή”

 

 

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας έκανε ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook όπου τονίζει την ευθύνη της Τουρκίας. Συγκεκριμένα γράφει «Η Τουρκία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την βαθύτατη προσβολή και την ύβρη της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί».

Διαβάστε την ανάρτησή του:

«Η Τουρκία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την βαθύτατη προσβολή και την ύβρη της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με όλο τον πολιτισμένο κόσμο, έχει άλλη άποψη. Ο πανικός του εξαιτίας των συνεχών, ανατριχιαστικών, αποκαλύψεων για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις στη διάρκεια των κυβερνήσεων του κ. Τσίπρα, προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Σε βάρος πλέον της ίδιας της Πατρίδας μας.

Ματαιοπονούν, όμως, όσοι νομίζουν ότι κάνοντας μικροπολιτική στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς, μπορούν να διαρρήξουν την εθνική ενότητα που απαιτεί ο Ελληνισμός. Όσο για την «ενεργητική εξωτερική πολιτική» τους, οι Έλληνες προτιμούν να την ξεχάσουν.»

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων