04/12/2022 04/12/2022 Παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας αλλά και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων τιμήθηκε σήμερα στη Σχολή Πυροβολικού στο Μεγάλο Πεύκο, η μνήμη της Προστάτιδας του Όπλου, Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.  Αρχικά τελέστηκε Δοξολογία στην οποία παρέστη ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, Α’ Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος...
04 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:12
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2022 - 16:14

Ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στη Σχολή Πυροβολικού

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στη Σχολή Πυροβολικού

Παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας αλλά και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων τιμήθηκε σήμερα στη Σχολή Πυροβολικού στο Μεγάλο Πεύκο, η μνήμη της Προστάτιδας του Όπλου, Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας. 

Αρχικά τελέστηκε Δοξολογία στην οποία παρέστη ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, Α’ Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και άλλοι επίσημοι.

Στο μήνυμα του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τονίζει:

“Σήμερα γιορτάζει η Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα και μαζί της γιορτάζουν οι Πυροβολητές μας, που την έχουν ως Προστάτιδά τους. Χρυσές σελίδες δόξας και κραταιά η προσφορά τους στους Αγώνες του Έθνους. Οι Έλληνες Πυροβολητές μεγαλούργησαν με τη θρυλική ακρίβεια των πυρών τους, αποτελώντας αξεπέραστα πρότυπα για όλους τους νεότερους συναδέλφους τους στο Όπλο. Οι Αξιωματικοί και οι Οπλίτες με τα μαύρα επιρράμματα στο πέτο εκπαιδεύονται σκληρά στις Μονάδες και στα Σχολεία του ένδοξου Όπλου τους, για να είναι πάντοτε έτοιμοι να τιμήσουν τις ηρωικές παραδόσεις που παρέλαβαν και να εκπληρώσουν στο ακέραιο την Αποστολή τους. Η προσφορά, οι ικανότητες και οι δυνατότητες των Πυροβολικού μας αναδεικνύουν το Όπλο ως ένα από τα ισχυρότερα μέσα της Ελληνικής Άμυνας και Αποτροπής. Χρόνια πολλά στο ένδοξο Ελληνικό Πυροβολικό! «Η Αγία Βαρβάρα σώζοι το Πυροβολικόν» και καθοδηγεί τους Πυροβολητές μας!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων