21/10/2023 21/10/2023 Σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν χθες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. Η κεντρική εκδήλωση έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες χθες στον χώρο της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και ακολούθως δοξολογία προς...
21 Οκτωβρίου, 2023 - 15:53
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2023 - 14:55

Ο εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου σε όλη τη χώρα

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου σε όλη τη χώρα

Σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν χθες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Η κεντρική εκδήλωση έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες χθες στον χώρο της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και ακολούθως δοξολογία προς τιμήν του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. κ. Γαβριήλ, συνεπικουρούμενος από τον εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θρησκευτικού Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη – Αστυνόμο Β΄ π. Αλέξιο Κουρτέση και Ιερείς.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον Εκθεσιακό Χώρο Συλλογής Ιστορικών Κειμηλίων – Τεκμηρίων Ελληνικής Αστυνομίας, να δουν από κοντά Έκθεση φωτογραφικού υλικού καθώς και αστυνομικά οχήματα, διαφόρων τύπων, ιστορικού ενδιαφέροντος.

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει το έργο και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων:

«…Είναι μια ημέρα υψηλού συμβολισμού, στο εννοιολογικό υπόβαθρο της οποίας συνυπάρχουν αρχές, αξίες και ιδανικά, τα οποία αντιπροσωπεύουν το Σώμα και αναδεικνύουν το σκοπό που υπηρετεί. Οι ίδιες αρχές, αξίες και ιδανικά ανέδειξαν τον Προστάτη Άγιο του Σώματος, η Μνήμη του οποίου τιμάται σήμερα, ως αμετάβλητο στο χρόνο, πρότυπο συνέπειας, ήθους και ευθύνης, ως πηγή άντλησης θάρρους, πυγμής και δύναμης…

… τα αισθήματα υπερηφάνειας και ικανοποίησης που όλοι όσοι υπηρετούμε στο Αστυνομικό Σώμα αισθανόμαστε την ξεχωριστή αυτή ημέρα, ανανεώνουν, και παράλληλα ενισχύουν το χρέος και την ευθύνη μας, τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο και στην ίδια την Πολιτεία, η οποία μας εμπιστεύτηκε και μας όρισε ως Αρχή επιβολής του νόμου…

… Αυτή η ανιδιοτελής και σταθερή στάση και προσήλωση που έχετε στο υπηρεσιακό καθήκον και την αποστολή σας, είναι και ο λόγος που η αστυνομία καταξιώνεται στη συνείδηση του κόσμου και ενισχύεται και εμπεδώνεται η άποψη ότι είσαστε πάντα δίπλα στον πολίτη…

… Να είστε βέβαιοι ότι γνωρίζω και εισπράττω τις συστηματικές προσπάθειές που καταβάλετε, -μία προς μία- , τον επαγγελματισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης με τον οποίο αντιμετωπίζετε τις καθημερινές προκλήσεις, μικρού ή μεγάλου βεληνεκούς.

Και σας ευχαριστώ από καρδιάς για την προσφορά και τη καθημερινή μάχη που δίνετε. Μάχη μονίμως διττού περιεχομένου. Αφενός μεν αποκατάστασης της εύρυθμης κοινωνικής λειτουργίας και τάξης, αφετέρου δε, πρόληψης και καταστολής οιασδήποτε φύσεως εγκληματικής συμπεριφοράς και νομικής παρέκκλισης.

Καίτοι σήμερα ημέρα γιορτής και χαράς, δεν λησμονούμε εκείνους τους συναδέλφους που δεν βρίσκονται πλέον κοντά μας, όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος, υπερασπίζοντας το σύνολο των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, με πίστη στον όρκο τους και σε όλο το φάσμα των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτόν.…

…Χρόνια πολλά !»

Στην εκδήλωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης, Εμμανουήλ Λογοθέτης.

Επιπλέον, παρέστησαν, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο Αθανάσιος Μπούρας, Υπουργοί και Υφυπουργοί της Κυβέρνησης, Αντιπρόεδροι της Βουλής, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτές, Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων, εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και Επιτελάρχης Γ.Ε.Ε.Θ.Α., ο Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι της Αττικής, ο Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος, Ιωάννης Στουρνάρας, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Διευθύνων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εκπρόσωπος της Διευθύνουσας της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και στελέχη αυτών, Πρέσβεις και εκπρόσωποι Διπλωματικών Αρχών στη χώρα μας, καθώς και Αστυνομικοί Σύνδεσμοι ξένων χωρών και εκπρόσωποι δικαστικών Αρχών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιδρυμάτων, Οργανώσεων και Φορέων.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρευρέθηκαν ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Νικόλαος Σπανουδάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας, Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου, Διευθυντές των Διευθύνσεων των Κλάδων, Διευθυντές των Αυτοτελών Διευθύνσεων του Αρχηγείου, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, αντιπροσωπείες του Αρχηγείου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος και εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων, Ενώσεων Αποστράτων και Ομίλων Φίλων Αστυνομίας.

Ακολούθως, παρατέθηκε δεξίωση στον προαύλιο χώρο της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου οι προσκεκλημένοι και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον Εκθεσιακό Χώρο Συλλογής Ιστορικών Κειμηλίων – Τεκμηρίων Ελληνικής Αστυνομίας, να δουν από κοντά Έκθεση φωτογραφικού υλικού καθώς και αστυνομικά οχήματα και μοτοσικλέτα, διαφόρων τύπων, ιστορικού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι, το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την τράπεζα αίματος του Σώματος.

Τέλος, χθες, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών -στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας- Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου και της Ιεράς Εικόνας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακάριου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη – Αστυνόμο Β΄ π. Αλέξιο Κουρτέση και Ιερείς.

Παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Νικόλαος Σπανουδάκης, αξιωματικοί, στελέχη του Σώματος καθώς και εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Επισημαίνεται ότι η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει το έργο και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων