06/12/2019 06/12/2019 Με λαμπρότητα ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Μητρόπολή Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας. Παραθέτουμε στιγμιότυπα από τον Αρχιερατικό Εσπερινό του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της πόλεως του Λακκίου Λέρου, όπου χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικοδήμου, του εφημερίου του εορτάζοντος ναού π.Δαμασκηνού, και των ιερέων...
06 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:21
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2019 - 15:31

Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στη Λέρο

Διαδώστε:
Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στη Λέρο

Με λαμπρότητα ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Μητρόπολή Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας. Παραθέτουμε στιγμιότυπα από τον Αρχιερατικό Εσπερινό του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της πόλεως του Λακκίου Λέρου, όπου χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικοδήμου, του εφημερίου του εορτάζοντος ναού π.Δαμασκηνού, και των ιερέων π.Σωφρονίου, π.Γεδεών και π.Νικολάου.

Στον κατάμεστο ιερό ναό προσήλθαν οι τοπικές Αρχές, προεξάρχοντος του Δημάρχου κ.Μ.Κόλια, του αντιδημάρχου κ.Δ.Καστή, του προέδρου ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Λ. κ.Ν.Μπίλλη, των δημοτικών συμβούλων κ.Στ.Λουλουδιά (επικεφαλής του συνδυασμού “Λέρος Νέα Αρχή”) και κ.Γ.Παλαπουγιούκ (γραμματέα του Δ.Σ.), αντιπροσωπεία Ναυτοπροσκόπων, και πολύς κόσμος.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι καλλιφωνώτατοι ιεροψάλτες Μανώλης Πλόχωρος, Σώζων Λάμπρου και Γιώργος Γαμπιέρης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων