11/06/2019 11/06/2019 Την απόφασή του να συγκαλέσει άτυπη Σύνοδο ανακοίνωσε σε φόρουμ, που διοργάνωσε σήμερα ο επίτιμος Πατριάρχης Κιέβου κ. Φιλάρετος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ουκρανικής υπηρεσίας του BBC ο κ. Φιλάρετος θα συγκαλέσει τη σύνοδο προκειμένου να ακυρώσει τις αποφάσεις του ενωτικού συμβουλίου, που οδήγησε στην χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο: “Έτσι...
11 Ιουνίου, 2019 - 14:52

Ο επίτιμος Πατρ. Κιέβου συγκαλεί άτυπη σύνοδο

Διαδώστε:
Ο επίτιμος Πατρ. Κιέβου συγκαλεί άτυπη σύνοδο

Την απόφασή του να συγκαλέσει άτυπη Σύνοδο ανακοίνωσε σε φόρουμ, που διοργάνωσε σήμερα ο επίτιμος Πατριάρχης Κιέβου κ. Φιλάρετος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ουκρανικής υπηρεσίας του BBC ο κ. Φιλάρετος θα συγκαλέσει τη σύνοδο προκειμένου να ακυρώσει τις αποφάσεις του ενωτικού συμβουλίου, που οδήγησε στην χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο: “Έτσι θα δείξουμε ότι το Πατριαρχείο Κιέβου ήταν, είναι και θα είναι. Συγκαλούμε τη Σύνοδο στις 20 Ιουνίου. Για την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία! Για το Πατριαρχείο Κίεβο!” δήλωσε και πρόσθεσε “Μπορούμε να σώσουμε το Πατριαρχείο Κιέβου. Αν και είναι μικρό, θα εξελιχθεί σε μια μεγάλη εκκλησία.»

Και επανέλαβε ότι αν γνώριζε το περιεχόμενου του Τόμου δεν θα συναινούσε ποτέ.
Επίσης, στο σημερινό φόρουμ αποφασίστηκε να απευθύνουν έκκληση στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι «να υποστηρίξει την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και το Πατριαρχείο Κιέβου από οποιαδήποτε επίθεση»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων