14/04/2021 14/04/2021 Λίγες μόλις ώρες πριν τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα με νέες δηλώσεις του για το Αιγαίο, την Κύπρο και… επικείμενες συρράξεις. «Η Τουρκία έχει στόχο να κάνει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές του...
14 Απριλίου, 2021 - 20:26
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2021 - 20:27

Ο Ερντογάν απειλεί με νέο Αττίλα στην Κύπρο

Διαδώστε:
Ο Ερντογάν απειλεί με νέο Αττίλα στην Κύπρο

Λίγες μόλις ώρες πριν τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα με νέες δηλώσεις του για το Αιγαίο, την Κύπρο και… επικείμενες συρράξεις.

«Η Τουρκία έχει στόχο να κάνει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές του τουρκολιβυκού μνημονίου. Με τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη, κάναμε το μεγάλο μας άλμα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία με το θέμα της Λιβύης έδειξε την αποφασιστικότητα της και στο ζήτημα των σεισμικών ερευνών και στο θέμα των γεωτρήσεων. Εμείς εκεί μπορούμε να κάνουμε και σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε, διότι δεν διαθέτει τέτοια πλοία. Όμως η Ελλάδα δεν έχει και δικαιώματα στην περιοχή όπως έχουμε εμείς», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε τηλεοπτική του συνομιλία με νέους της χώρας του.

Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η Άγκυρα έχει δείξει καλή θέληση και έχει αποσύρει τα πλοία της για συντήρηση, ενώ πρόσθεσε για το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου: «Δεν θα επιτρέψουμε να σφετεριστούν τα δικαιώματα της βόρειας Κύπρου. Αν χρειαστεί, θα επέμβουμε. Τα πλοία μας αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα να πλεύσουν. Αν χρειαστούν να γίνουν βήματα, θα τα κάνουν. Εμείς δεν αποφεύγουμε τις συνομιλίες. Αρκεί να ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την Τουρκία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων