24/04/2023 24/04/2023 Έχουν ολοκληρωθεί κατά 99% τα έργα στον νέο τερματικό σταθμό στο παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου και τα εγκαίνιά του πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις αρχές Μαΐου, δήλωσε ο «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών», Ερχάν Αρικλί. Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις έγραψε  ότι ο κ. Αρικλί ανέφερε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην καθυστερημένη παράδοση ηλεκτρολογικής υποδομής...
24 Απριλίου, 2023 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2023 - 18:55

Ο Ερντογάν εγκαινιάζει στα κατεχόμενα τον τερματικό σταθμό του παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου

Διαδώστε:
Ο Ερντογάν εγκαινιάζει στα κατεχόμενα τον τερματικό σταθμό του παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου

Έχουν ολοκληρωθεί κατά 99% τα έργα στον νέο τερματικό σταθμό στο παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου και τα εγκαίνιά του πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις αρχές Μαΐου, δήλωσε ο «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών», Ερχάν Αρικλί.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις έγραψε  ότι ο κ. Αρικλί ανέφερε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην καθυστερημένη παράδοση ηλεκτρολογικής υποδομής λόγω της παύσης λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής στην Τουρκία εξαιτίας των σεισμών. Για αυτό τον λόγο υπάρχει καθυστέρηση αν και, όπως υποστήριξε, το αεροδρόμιο θα μπορούσε να λειτουργήσει με ηλεκτρογεννήτριες.

Ωστόσο δεν ήθελαν να αναλάβουν ένα τέτοιο ρίσκο και να γίνουν τα εγκαίνια πριν τη γιορτή του ραμαζανιού, συνέχισε, λέγοντας ότι τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου από τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη και σοβαρότερη επένδυση που έγινε ποτέ στα κατεχόμενα.

Ερωτηθείς για το παράνομο αεροδρόμιο του Λευκόνοικου, ο Ερχάν Αρικλί είπε ότι δε θα χρησιμοποιηθεί για επιβατικές πτήσεις, λόγω των όρων ιδιωτικοποίησης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, σύμφωνα με τους οποίους δεν επιτρέπεται η χρήση άλλου αεροδρομίου. Για αυτό τον λόγο το παράνομο αεροδρόμιο του Λευκόνοικου μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ιδιωτικές πτήσεις είτε, για αμυντικούς σκοπούς, όπως συμβαίνει σήμερα.

«Θα παραδώσουμε το αεροδρόμιο στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και θα υπογραφεί σχετικό πρωτόκολλο», σημείωσε.

Πηγή: KΥΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων