05/02/2019 05/02/2019 Σε ερώτηση τουρκάλας δημοσιογράφου για το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την αυριανή επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού σε αυτή κλήθηκε να απαντήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην απάντηση του ο Τούρκος πρόεδρος δεν έδωσε κάποια σαφή απάντηση απλά αρκέστηκε σε μια ιστορική αναδρομή των γεγονότων και στις εντυπώσεις που είχε αποκομίσει...
05 Φεβρουαρίου, 2019 - 21:05
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2019 - 21:27

Ο Ερντογάν επέμεινε στο θέμα των Μουφτήδων στη Δυτική Θράκη

Διαδώστε:
Ο Ερντογάν επέμεινε στο θέμα των Μουφτήδων στη Δυτική Θράκη

Σε ερώτηση τουρκάλας δημοσιογράφου για το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την αυριανή επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού σε αυτή κλήθηκε να απαντήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην απάντηση του ο Τούρκος πρόεδρος δεν έδωσε κάποια σαφή απάντηση απλά αρκέστηκε σε μια ιστορική αναδρομή των γεγονότων και στις εντυπώσεις που είχε αποκομίσει όταν επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στα μαθητικά του χρόνια. Στη συνέχεια συσχέτισε το ζήτημα της Χάλκης με το θέμα των Μουφτήδων στη Δυτική Θράκη όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά: “κάθε φορά που έρχεται στην ατζέντα το θέμα της Σχολής, τους απαντώ, ελάτε κι εσείς να λύσουμε το θέμα της δυτικής Θράκης, να λύσουμε το θέμα των μουφτήδων”. Αναφερόμενος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι έχει συμβάλει με τις ενέργειες του έτσι ώστε η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου να λειτουργεί ομαλά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων