25/02/2021 25/02/2021 Νέες προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απαντά για την Αγία Σοφία, ξαναγράφει τη Μικρασιατική καταστροφή και αλλάζει το όνομα στο Αιγαίο Πέλαγος. Μιλώντας σε συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) τόνισε ότι η Κωνσταντινούπολη δεν είναι απλώς το κέντρο του κόσμου: «Η Κωνσταντινούπολη είναι η πόλη του Πορθητή και...
25 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:59
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2021 - 9:10

Ο Ερντογάν, η Αγία Σοφία και η Νέα Ζηλανδία

Διαδώστε:
Ο Ερντογάν, η Αγία Σοφία και η Νέα Ζηλανδία

Νέες προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απαντά για την Αγία Σοφία, ξαναγράφει τη Μικρασιατική καταστροφή και αλλάζει το όνομα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Μιλώντας σε συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) τόνισε ότι η Κωνσταντινούπολη δεν είναι απλώς το κέντρο του κόσμου: «Η Κωνσταντινούπολη είναι η πόλη του Πορθητή και η αγαπημένη πόλη των Σουλτάνων», υπογράμμισε
Αναφερόμενος στην Μικρασιατική Εκστρατεία, αλλά και στην Καταστροφή της Σμύρνης έκανε λόγο για «ελληνική εισβολή» και ομαδικές σφαγές από την πλευρά των Ελλήνων.
Ο Ερντογάν μίλησε και για την Αγιά-Σοφιά συνδέοντας την μετατροπή της σε τέμενος με την… Νέα Ζηλανδία: «Οι τρομοκράτες εκεί είχαν πει ότι θα απελευθερώσουν την Αγιά-Σοφιά από τους μιναρέδες. Εμείς τους δώσαμε απάντηση και μετατρέψαμε την Αγιά-Σοφιά σε τζαμί» υπογράμμισε!

Απευθυνόμενος στα κομματικά στελέχη του ο Ερντογάν, δήλωσε πως «από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και τη Μαύρη Θάλασσα, όπως και στο Αιγαίο που οι παλιοί αποκαλούσαν ως “η θάλασσα των νησιών”, θα εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας σε όλα τα ύδατα που μας περικλείουν. Σημειώνεται ότι υπάρχει μια τάση στην Τουρκία ώστε να μην χρησιμοποιείται πλέον η ονομασία Αιγαίο Πέλαγος, καθώς είναι ελληνική και να υιοθετηθεί το όνομα «Θάλασσα των Νησιών».

«Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία θα συνεχίσει την παρουσία της καθώς με την ισχύ της και τις δυνατότητες της θα συνεχίσει να είναι εκεί” ανέφερε.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων