25/06/2020 26/06/2020 Την Ιερά μνήμη του οσίου Δαυίδ του εν Θεσσαλονίκη τίμησε σήμερα στην Άνω Πόλη ο ευσεβής λαός της Θεσσαλονίκης με τον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου στο ομώνυμο καθολικό της ιεράς Μονής Λατόμου. Της ιεράς ακολουθίας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας αρχιμ. Βαρνάβας Γιάγκου πλαισιούμενος από ιερείς, ενώ τίμησαν τον Άγιο πολλοί πιστοί...
25 Ιουνίου, 2020 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2020 - 1:10

Ο ευσεβής λαός της Θεσσαλονίκης στη μνήμη του Οσίου Δαυίδ

Διαδώστε:
Ο ευσεβής λαός της Θεσσαλονίκης στη μνήμη του Οσίου Δαυίδ

Την Ιερά μνήμη του οσίου Δαυίδ του εν Θεσσαλονίκη τίμησε σήμερα στην Άνω Πόλη ο ευσεβής λαός της Θεσσαλονίκης με τον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου στο ομώνυμο καθολικό της ιεράς Μονής Λατόμου.

Της ιεράς ακολουθίας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας αρχιμ. Βαρνάβας Γιάγκου πλαισιούμενος από ιερείς, ενώ τίμησαν τον Άγιο πολλοί πιστοί από όλη τη Θεσσαλονίκη.

Η Μόνη Λατόμου, ή όπως επικράτησε σήμερα ο όσιος Δαυίδ, είναι παλαιοχριστιανικό μνημείο τιμώντας στο Σωτήρα Χριστό. Στη κόγχη του ιερού, ο προσκυνητής θα θαυμάσει το θαυμάσιο ψηφιδωτό του Χριστού όπως τον είδε ο προφήτης Ιεζεκιήλ, ενώ απεικονίζονται και τα τέσσερα σύμβολα των Ευαγγελιστών. Πρόκειται για ένα άριστο βυζαντινό μνημείο δείγμα του λαμπρού παρελθόντος της πόλεως.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βασίλης Χάδος – ΦΩΤΟ: Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΒΑΡΝΑΒΑ ΓΙΑΓΚΟΥ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων