24/07/2021 24/07/2021 Στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, μετά από την επταετή δικτατορία, καθώς επίσης και στην εισβολή και κατοχή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς θεσμού, οι εργασίες της οποίας...
24 Ιουλίου, 2021 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2021 - 18:20

Ο Γ.Γ. Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας για την αποκάτασταση της Δημοκρατίας

Διαδώστε:
Ο Γ.Γ. Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας για την αποκάτασταση της Δημοκρατίας

Στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, μετά από την επταετή δικτατορία, καθώς επίσης και στην εισβολή και κατοχή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς θεσμού, οι εργασίες της οποίας διεξάγονται στη Γεωργιούπολη Αποκορώνου Χανίων, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων δεκάδων κοινοβουλίων και εκπροσώπων διεθνών Οργανώσεων.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής ημερομηνίας για την Ελλάδα, μιας και οι εργασίες της Γ.Σ. της Δ.Σ.Ο. πραγματοποιούνται στην ελληνική επικράτεια, λέγοντας ότι «είναι πολύ σημαντική, καθώς σχετίζεται με την οριστική αποκατάσταση της δημοκρατίας και των πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων το 1974, μετά από την μακρά νύχτα της επταετούς δικτατορίας των συνταγματαρχών». Όπως είπε η μεταπολίτευση «σηματοδοτεί την απαρχή μιας μακράς περιόδου ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών και διεύρυνσης των ατομικών ελευθεριών, που συνδυάστηκε με τη συμμετοχή μας στην τότε ΕΟΚ, πριν από 40 χρόνια, που μετεξελίχθηκε σε Ε.Ε.».

Η Τουρκία συνεχίζει το έγκλημα στην Κύπρο

Ο επικεφαλής της Δ.Σ.Ο. προσέθεσε, ωστόσο, ότι «δυστυχώςτις ημέρες αυτές του 1974 έλαβε χώρα η βάρβαρη εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κυπριακή Δημοκρατία, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες δολοφονημένους, αγνοούμενους, καταστροφές και την κατοχή του 37% του νησιού, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Αυτό το έγκλημα κατά της διεθνούς νομιμότητας γίνεται μάλιστα απόπειρα από τη σημερινή τουρκική ηγεσία να αναβαθμιστεί σε κρατική υπόσταση, ενάντια σε κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου και της ηθικής, ενώ με τη δημιουργία νέων τετελεσμένων με τον εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, τορπιλίζει κάθε ελπίδα λύσης του Κυπριακού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων