04/11/2019 04/11/2019 Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την ευκαιρία της επετειακής εκδόσεως της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, «Επιστολές και Ποιήματα (60 χρόνια από την κοίμηση του)». Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. “Αυτός ο Γέροντας, όπως διαπίστωσα και από τις επισκέψεις...
04 Νοεμβρίου, 2019 - 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2019 - 21:13

“Ο Γέροντας είναι ένας από τους σύγχρονους Αγιορείτες Αγίους”

Διαδώστε:
“Ο Γέροντας είναι ένας από τους σύγχρονους Αγιορείτες Αγίους”

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την ευκαιρία της επετειακής εκδόσεως της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, «Επιστολές και Ποιήματα (60 χρόνια από την κοίμηση του)».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Αυτός ο Γέροντας, όπως διαπίστωσα και από τις επισκέψεις μου στο Άγιον Όρος, είναι ένας από τους σύγχρονους Αγιορείτες Αγίους, που με την ζωή και την παρουσία του βοήθησε πολύ και μοναχούς και λαϊκούς στην άσκηση της προσευχής και με τα πνευματικά του παιδιά ανανέωσε το έμψυχο και άψυχο υλικό στο Περιβόλι της Παναγίας” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Διαματάρης.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός:

Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευνοημένος, γιατί ήμουνα εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κατά την μόλις προ δεκαπέντε ημερών επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στο Άγιον Όρος. Εκεί εκτός των άλλων αγαθών εμπειριών που αποκόμισα, έγινα αυτόπτης μάρτυς της πνευματικής χαράς που προκάλεσε στα πρόσωπα μοναχών και λαϊκών η προαναγγελία του Παναγιωτάτου Πατριάρχου για την ένταξη στις «αγιολογικές δέλτους», όπως επί λέξει είπε, νέων Αγιορειτών Πατέρων. Ένας από αυτούς είναι και ο Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής, του οποίου το βιβλίο με τις επιστολές παρουσιάζει σήμερα η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης απευθύνω αυτόν τον σύντομο, αλλά εκ καρδίας χαιρετισμό.

Αυτός ο Γέροντας, όπως διαπίστωσα και από τις επισκέψεις μου στο Άγιον Όρος, είναι ένας από τους σύγχρονους Αγιορείτες Αγίους, που με την ζωή και την παρουσία του βοήθησε πολύ και μοναχούς και λαϊκούς στην άσκηση της προσευχής και με τα πνευματικά του παιδιά ανανέωσε το έμψυχο και άψυχο υλικό στο Περιβόλι της Παναγίας.
Βλέπουμε από τον βίο του ότι παρόλο που ζούσε απομωνομένος σε απόκρημνα σπήλαια, είχε πνευματική επικοινωνία με τους πιστούς και καθοδηγούσε με πατρική αγάπη μέσω των επιστολών του εκατοντάδες αγωνιζόμενους χριστιανούς που ζούσαν μέσα στον κόσμο.

Εύχομαι να γίνει ακόμα πιο γνωστή η προσωπικότητά του σε όλο τον κόσμο, πράγμα που θα προσφέρει μεγάλη πνευματική ωφέλεια σε όλους μας. Ήδη στην αλλοδαπή, εκεί στην Αμερική που ζω, έχουμε γνωρίσει τους πνευματικούς καρπούς του μέσω του μαθητή του Γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη. Τώρα από ότι καταλαβαίνω θα αυξηθούν πολύ περισσότερο.

Φωτογραφία: Γιώργος Φερδής, Θεολόγος – Δημοσιογράφος

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων