17/12/2019 17/12/2019   “Η αποψινή εκδήλωση μας δίνει την ευκαιρία να πλησιάσουμε ένα πρόσωπο ιερό που αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στον ησυχασμό. Μέσα από την προσέγγιση της προσωπικότητας και του έργου του, μας δίνεται η ευκαιρία να κατανοήσουμε ότι η ζωή της Εκκλησίας μας είναι η ζωή των Αγίων. Ο γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής δημιούργησε μια νέα σχολή...
17 Δεκεμβρίου, 2019 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2019 - 18:02

“Δημιούργησε μια νέα σχολή στη ζωή της ασκήσεως”

Διαδώστε:
“Δημιούργησε μια νέα σχολή στη ζωή της ασκήσεως”
  “Η αποψινή εκδήλωση μας δίνει την ευκαιρία να πλησιάσουμε ένα πρόσωπο ιερό που αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στον ησυχασμό. Μέσα από την προσέγγιση της προσωπικότητας και του έργου του, μας δίνεται η ευκαιρία να κατανοήσουμε ότι η ζωή της Εκκλησίας μας είναι η ζωή των Αγίων. Ο γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής δημιούργησε μια νέα σχολή στη ζωή της ασκήσεως. Ο Γέροντας Ιωσήφ είναι ο γέροντας της αγιοπνευματικής εμπειρίας με την οποία μας διδάσκει και μας ωφελεί” σημείωσε με έμφαση και μεταξύ άλλων σε αποκλειστική του δήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης στο Πρακτορείο “Ορθοδοξία” στο πλαίσιο της μεγάλης χθεσινής εκδήλωσης για μία σπουδαία προσωπικότητα της Ορθοδοξίας, τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή.
    Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» με την ευκαιρία της επετειακής εκδόσεως από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, «Επιστολές και Ποιήματα (60 χρόνια από την κοίμηση του)».
Δείτε το βίντεο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων