03/02/2022 03/02/2022 Μετά από μακρά νοσηλεία σε νοσοκομείο των Αθηνών λόγω της επάρατης νόσου, ο Γέροντας Χρυσόστομος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αββά Γερασίμου της Ιεριχούς, επιστρέφει στην έρημο του Ιορδάνη. Σε μήνυμά του, το οποίο κοινοποίησαν τα πνευματικά του παιδιά, αναφέρει: «Με την βοήθειά του Πανάγαθου Θεού, την ευλογία του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου του Κυρίου μας...
03 Φεβρουαρίου, 2022 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2022 - 21:37

Ο Γέροντας Χρυσόστομος επιστρέφει νικητής

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Χρυσόστομος επιστρέφει νικητής

Μετά από μακρά νοσηλεία σε νοσοκομείο των Αθηνών λόγω της επάρατης νόσου, ο Γέροντας Χρυσόστομος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αββά Γερασίμου της Ιεριχούς, επιστρέφει στην έρημο του Ιορδάνη.

Σε μήνυμά του, το οποίο κοινοποίησαν τα πνευματικά του παιδιά, αναφέρει:

«Με την βοήθειά του Πανάγαθου Θεού, την ευλογία του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου του Κυρίου μας και τις μεσιτείες του Αγίου Γεράσιμου επέστρεψα στην Έρημο του Ιορδάνου, στον τόπο της μετανοίας μου. Ο Καρδιογνώστης Θεός επέτρεψε να δεχθώ και εγώ την επίσκεψη της επάρατης νόσου, για να βιώσω και να κατανοήσω τον πόνο των άλλων ανθρώπων.
Θέλω να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τους θεράποντες μου γιατρούς, τον κ. Λινό, ο οποίος εκτός από γιατρός πλέον υπηρετεί και ως ιατρός ψυχών, τον κ. Καραγιάννη και την κ. Βλαστού, που κάνανε τα ανθρωπίνως αδύνατα δυνατά. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο μας για την έμπρακτη και πατρική αγάπη του, το ενδιαφέρον όλης της Αδελφότητας και όλους εσάς, που με την αγάπη σας μου συμπαρασταθήκατε αυτή την περίοδο. Τέλος, ζητώ την κατανόηση σας για την έκδηλη πολλές φορές συγκίνησή μου, η οποία οφείλεται στην περίπου τετράμηνη απουσία μου από την Αγία Γη, το Μοναστήρι και ιδιαίτερα τη λειτουργική ζωή των Αγίων Τόπων».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων