18/02/2023 18/02/2023 Ο σεναριογράφος και ηθοποιός Γιώργος Τσιάκκας και η ηθοποιός Χριστίνα Παυλίδου, παρεβρέθηκαν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου σε εκδήλωση του Ομίλου Ορθόδοξης και Ελληνικής Παράδοσης του ομωνύμου Πανεπιστημίου, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την προσφάτως προβληθείσα σειρά με τον θαυμαστό βίο του Αγίου Παΐσίου με τίτλο: «Άγιος Παΐσιος, από τα Φάρασα στον ουρανό». Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την...
18 Φεβρουαρίου, 2023 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2023 - 21:20

Ο Γιώργος Τσιάκκας και η Χριστίνα Παυλίδου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διαδώστε:
Ο Γιώργος Τσιάκκας και η Χριστίνα Παυλίδου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο σεναριογράφος και ηθοποιός Γιώργος Τσιάκκας και η ηθοποιός Χριστίνα Παυλίδου, παρεβρέθηκαν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου σε εκδήλωση του Ομίλου Ορθόδοξης και Ελληνικής Παράδοσης του ομωνύμου Πανεπιστημίου, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την προσφάτως προβληθείσα σειρά με τον θαυμαστό βίο του Αγίου Παΐσίου με τίτλο: «Άγιος Παΐσιος, από τα Φάρασα στον ουρανό».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023, η συζήτηση ξεκίνησε με τους ομιλητές να αφηγούνται εμπειρίες και βιώματα που έζησαν κοντά στον μακαριστό Γέροντα Γαβριήλ, μια σύγχρονη οσιακή μορφή της αγιοτόκου Κύπρου.

Ο Γέροντας ως ο πρώτος πνευματικός τους πατέρας ήταν η αφορμή να γνωρίσουν τον Χριστό και μέσα από τη πνευματική του καθοδήγηση να εισέλθουν και οι ίδιοι στην πνευματική ζωή και να αγωνιστούν τον καλό αγώνα.

Έχοντας ως παρακαταθήκη την αγάπη, και τη διάκριση του γέροντος Γαβριήλ και προσωπικά βιώματα κοντά του, οδηγήθηκαν στη δημιουργία της ιστορικής-βιογραφικής σειράς του Αγίου Παϊσίου.

Η συζήτηση έκλεισε με τις ευχές των ομιλητών προς τους φοιτητές.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τσιάκκας ευχήθηκε: «Εύχομαι να είστε το πνευματικό φυτώριο που βγαίνει από εδώ και να είστε οι πνευματικοί πυρήνες που θα δημιουργήσετε τις οικογένειές σας, τις δουλειές σας και ό,που βρεθείτε, να είστε παράδειγμα και φως μέσα στον κόσμο

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων