15/04/2023 16/04/2023 Η Μεγάλη Παρασκευή είναι η πιο θλιβερή η μέρα της χριστιανοσύνης. Η ημέρα αυτή είναι ταυτισμένη ιδιαίτερα με τον λαό μας καθώς σε κάθε άκρη της Ελλάδας, οι καμπάνες ηχούν πένθιμα. Πενθούν για την Κάθοδο του Κυρίου μας στον Άδη. Κάθοδος όχι παντοτινή, αλλά προσωρινή. Μέχρι ο Χριστός να κηρύξει εκεί την αιώνιο ζωή και...
15 Απριλίου, 2023 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2023 - 23:58

«Ω Γλυκύ μου Έαρ»: Επιτάφιοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας (BΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
«Ω Γλυκύ μου Έαρ»: Επιτάφιοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας (BΙΝΤΕΟ)

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι η πιο θλιβερή η μέρα της χριστιανοσύνης. Η ημέρα αυτή είναι ταυτισμένη ιδιαίτερα με τον λαό μας καθώς σε κάθε άκρη της Ελλάδας, οι καμπάνες ηχούν πένθιμα. Πενθούν για την Κάθοδο του Κυρίου μας στον Άδη. Κάθοδος όχι παντοτινή, αλλά προσωρινή. Μέχρι ο Χριστός να κηρύξει εκεί την αιώνιο ζωή και με την Ανάσταση του να γίνει ελπίδα παντοτινή για τον άνθρωπο, για την αγάπη προς τον οποίο υπέμεινε το Πάθος και τον Σταυρό.

Δείτε αποσπάσματα από την περιφορά του Επιταφίου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων