04/11/2020 04/11/2020 Ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, γνωστός διεθνολόγος και Δρ. του Παντείου Πανεπιστημίου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία” με τη Μαρία Γιαχνάκη και σχολίασε τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την επιρροή που έχουν τα αποτελέσματα στην ελληνοτουρκική σχέση.  Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:  Μεταξύ άλλων ο κ. Σταθακόπουλος σημείωσε: “Η εκάστοτε είδηση...
04 Νοεμβρίου, 2020 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2020 - 18:29

Τις Αμερικανικές εκλογές σχολίασε ο κ. Σταθακόπουλος

Διαδώστε:
Τις Αμερικανικές εκλογές σχολίασε ο κ. Σταθακόπουλος

Ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, γνωστός διεθνολόγος και Δρ. του Παντείου Πανεπιστημίου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία” με τη Μαρία Γιαχνάκη και σχολίασε τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την επιρροή που έχουν τα αποτελέσματα στην ελληνοτουρκική σχέση. 

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:

Μεταξύ άλλων ο κ. Σταθακόπουλος σημείωσε: “Η εκάστοτε είδηση είναι σύμπτωμα βαθύτερων αιτιών. Έχοντας καταλήξει ποια είναι τα αίτια για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι αναμενόμενα αυτά που γίνονται. Στην Ελλάδα έχουμε μια βαθιά παθογένεια, ερμηνεύουμε τον άλλον σύμφωνα με τα δικά μας πρότυπα, υποκειμενικά. Δεν είναι έτσι τα πράγματα, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να περιμένουμε τα πάντα. Η Ελλάδα αρνείται να ερμηνεύσει την Τουρκία σύμφωνα με τον αξιακό κώδικα της Τουρκίας και την Ευρώπη σύμφωνα με το τι σημαίνει Ευρώπη για τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Μιλώντας για το Διεθνές Δίκαιο σχολίασε: “Έχουμε αποδεχτεί όλοι μας, ότι υπάρχουν χώρες που κυριαρχούν στον κόσμο, και μας ενδιαφέρει το μέλλον μας σε σχέση με αυτούς. Το διεθνές δίκαιο είναι καλό να το επικαλούμαστε αλλά μπορεί να το επιβάλλει μόνο ο δυνατός. Ο πρόεδρος Τραμπ στήριξε τους Αμερικανούς στην ανεργία. Υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες καθημερινότητας που δίνουν”.

Για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και πως επηρεάζει την Ελλάδα: “Είναι διαφορετικές οι σχέσεις των κρατών ως οντότητες και πως εκφράζονται οι οντότητες με τους κατά καιρούς ηγέτες τους και άλλο κεφάλαιο οι σχέσεις διαπροσωπικές μεταξύ ηγετών. Οι ΗΠΑ χαράζουν πολιτική για πολλά χρόνια μπροστά και ο εκάστοτε πρόεδρος καλεί να το ακολουθήσει. Ο Τραμπ εξήγησε ότι το συμφέρον στην Ανατολική Μεσόγειο είναι να υπάρχει ένας χώρος ελέγχου από τις ΗΠΑ για να τον δημιουργήσει ως αιχμή του δόρατος κατά της Κίνας. Κρατάνε τη Τουρκία οι ΗΠΑ να μην συνεργαστούν με την Ρωσία, η οποία χρησιμοποιεί την Τουρκία για να επιβληθεί στις ασιατικές χώρες με τουρκογενείς πληθυσμούς. Η Ελλάδα δεν έχει βλαφτεί στην τετραετία Τραμπ”.

Σε ερώτηση της κα. Γιαχνάκη για το ποιον επιθυμεί η Ελλάδα για πρόεδρο των ΗΠΑ σημείωσε: “Ψευδοδίλλημα ο καταλληλότερος πρόεδρος των ΗΠΑ για την Ελλάδα, είμαστε δεμένοι στο “άρμα”. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην βλαφτούμε περισσότερο. Αν καταλάβουμε τη δύναμη μας τα παιδιά μας θα ζήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Πρέπει να σταματήσουμε την νοοτροπία να ευχαριστούμε τους τρίτους δημοσίως. Πρέπει να έχουμε πολλές εναλλακτικές σαν χώρα, να υψώσουμε το ανάστημά μας”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων