09/05/2024 09/05/2024 Εκτενή αποσπάσματα από τον Κανόνα του Πάσχα του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού (8ος αι.) σε Ήχο Πρώτο, όπως ερμηνεύτηκε κατά τον Όρθρο της Αναστάσεως, με ενθουσιασμό, ζωντάνια και αναστάσιμη χαρά, από τα παιδιά της Παιδικής και Νεανικής Βυζαντινής Χορωδίας «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός», τα οποία ψάλλουν με τις αγνές καρδιές και τις αγγελικές τους φωνές, υπό...
09 Μαΐου, 2024 - 10:12

Ο Κανόνας της Αναστάσεως, όπως τον έψαλλαν τα παιδιά της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Κανόνας της Αναστάσεως, όπως τον έψαλλαν τα παιδιά της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτενή αποσπάσματα από τον Κανόνα του Πάσχα του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού (8ος αι.) σε Ήχο Πρώτο, όπως ερμηνεύτηκε κατά τον Όρθρο της Αναστάσεως, με ενθουσιασμό, ζωντάνια και αναστάσιμη χαρά, από τα παιδιά της Παιδικής και Νεανικής Βυζαντινής Χορωδίας «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός», τα οποία ψάλλουν με τις αγνές καρδιές και τις αγγελικές τους φωνές, υπό την καθοδήγηση του Σπυρίδωνος Ασπιώτη.

Ο Κανόνας ερμηνεύεται χωρίς βιασύνη, με αργή Καταβασία, 3 Χριστός ανέστη σε κάθε ωδή και όλα τα Μεγαλυνάρια της θ΄ ωδής, στον γεμάτο από κόσμο Ι.Ν. Θεοφανείων, του Κέντρου Λειτουργικής Κατηχήσεως και Ζωής της Ι.Μ. Λαγκαδά, στον οποίο λειτουργός είναι ο αρχιμανδρίτης π.Αθανάσιος Γραμμένος.

Ο Ναός παρέμεινε γεμάτος μέχρι το τέλος της Θείας Λειτουργίας (ώρα 02:15′), ενώ Κοινώνησαν άπαντες των Αχράντων Μυστηρίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων