19/03/2021 19/03/2021 Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, 19/03/2021, στη Θεολογική Σχολή ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό,  Κωνσταντίνος Βλάσης, συνοδευόμενος από τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα Έξοχ. κ. Μ. Διαμέση και την Γενική Πρόξενο της Πόλεως κ. Γ. Σουλτανοπούλου. Οι Έλληνες αξιωματούχοι έγιναν δεκτοί υπό του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, και της περί...
19 Μαρτίου, 2021 - 14:08
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2021 - 14:16

Πάγιο αίτημα της Ελλάδος, η επαναλειτουργία της Χάλκης

Διαδώστε:
Πάγιο αίτημα της Ελλάδος, η επαναλειτουργία της Χάλκης
Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, 19/03/2021, στη Θεολογική Σχολή ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό,  Κωνσταντίνος Βλάσης, συνοδευόμενος από τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα Έξοχ. κ. Μ. Διαμέση και την Γενική Πρόξενο της Πόλεως κ. Γ. Σουλτανοπούλου. Οι Έλληνες αξιωματούχοι έγιναν δεκτοί υπό του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, και της περί αυτόν αδελφότητος, και προσκύνησαν στο ναΰδριο της Σχολής. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής, όπου ο Ηγουμένος τους ενημέρωσε για την πλούσια ιστορία της, αλλά και για τα ζητήματα της ανακαίνισης και επαναλειτουργίας της. Αφού επισκέφθηκαν την ιστορική βιβλιοθήκη της Σχολής, οι υψηλοί επισκέπτες παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.
Διαβάστε τη σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
“Κατά την επίσκεψη μου στην Κωνσταντινούπολη ενόψει της ενθρονίσεως του Γέροντος Μητροπολίτη Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβυσσού κ. Κασσιανός με ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, αλλά και στη βιβλιοθήκη, που φιλοξενεί μια πολύ πλούσια συλλογή.
Η επαναλειτουργία της Σχολής αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο του Οικουμενικού Πατριαρχείου όσο και της Ελλάδας, καθώς αποτελεί φάρο και μνημείο πολιτισμού και ιστορίας.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων