25/07/2023 25/07/2023 Για συνθήκες πρωτοφανούς δοκιμασίας εξαιτίας των πυρκαγιών και του πολυήμερου καύσωνα τόσο των πολιτών όσο και του κρατικού μηχανισμού μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ζούμε τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και τόνισε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες, μαγικές...
25 Ιουλίου, 2023 - 12:09

O Κυριάκος Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές: Οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες

Διαδώστε:
O Κυριάκος Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές: Οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες

Για συνθήκες πρωτοφανούς δοκιμασίας εξαιτίας των πυρκαγιών και του πολυήμερου καύσωνα τόσο των πολιτών όσο και του κρατικού μηχανισμού μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ζούμε τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και τόνισε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες, μαγικές συνταγές δεν υπάρουν, ενώ άπαντες παραμένουν σε επιφυλακή.

Τα βασικά σημεία της εισήγησης του κ. Μητσοτάκη:

Ξεκινώντας την εισήγησή του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη μάχη με τις φωτιές, σημειώνοντας ότι βιώνουμε ήδη τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι, είναι σημαντικό ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες, οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης ήταν οργανωμένες και επιτυχημένες, στη Ρόδο απομακρύνθηκαν σχεδόν 20.000 άνθρωποι, θέλω να πω ευχαριστώ για τις δυνάμεις της πρώτης γραμμής και τους εθελοντές που έδειξαν εντυπωσιακή αυταπάρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες, θα παραμείνουμε σε επιφυλακή, ελπίζω ότι μετά οι συνθήκες θα μας βοηθήσουν περισσότερο. Δεν υπάρχει μαγική άμυνα για την κλιματική αλλαγή, η συντονισμένη δράση μπορεί να μετριάσει τις συνέπειες. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Οι δράσεις πρόληψης θα αποτελέσουν το επίκεντρο του προγραμματισμού μας για την επόμενη στιγμή. Η κυβέρνηση δεν αμελεί τα υπόλοιπα καθήκοντά της. Το πρώτο νομοσχέδιό μας αναμένεται να υπερψηφιστεί σήμερα, αφορά τη δυνατότητα να ψηφίζουν οι πολίτες από τον τόπο διαμονής τους. Ακολουθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά και τις αυξήσεις στο δημόσιο, αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πολίτες με παιδιά, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όσους έχουν ασφαλίσει τα σπίτια τους για φυσική καταστροφή, την επέκταση του market pass και για τους επόμενους μήνες και δύο παρεμβάσεις που αφορούν τους νέους μας, το youth pass και τον διπλασιασμό του προγράμματος «Σπίτι μου» για νέα ζευγάρια για να αποκτήσουν κατοικία μέσα από ένα χαμηλότοκο δάνειο.

Ξεχωριστή μνεία για τους ελέγχους από το υπουργείο Ανάπτυξης, επιβάλαμε σημαντικά πρόστιμα σε επιχειρήσεις που εμφάνιζαν παραπλανητικές εκπτώσεις. Να ξέρουν όλοι ότι θα είμαστε αμείλικτοι. Αντιμετωπίζουμε παγκόσμια κρίση πληθωρισμού. Να τονίσω ότι δίνουμε έμφαση στην προστασία των εργαζομένων, τα παιδιά που δουλεύουν ντελίβερι σε δύσκολες συνθήκες, αποδείξαμε ότι η παραβίαση των όρων προστασίας των εργαζομένων δεν είναι ανεκτή.

Πηγή skai

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων