02/07/2020 02/07/2020 Για το θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας στην Τουρκία, αναφορικά με το καθεστώς της Αγιά Σοφιάς, ερωτήθη σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. “Έχουμε εκφραστεί πολλές φορές για το θέμα αυτό. Δεν είναι ένα θέμα ελληνοτουρκικό. Είναι ένα θέμα παγκόσμιο. Η Αγιά Σοφιά είναι ένα μνημείο...
02 Ιουλίου, 2020 - 12:58
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2020 - 16:57

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την Αγιά Σοφιά (Βίντεο)

Διαδώστε:
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την Αγιά Σοφιά (Βίντεο)

Για το θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας στην Τουρκία, αναφορικά με το καθεστώς της Αγιά Σοφιάς, ερωτήθη σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

“Έχουμε εκφραστεί πολλές φορές για το θέμα αυτό. Δεν είναι ένα θέμα ελληνοτουρκικό. Είναι ένα θέμα παγκόσμιο. Η Αγιά Σοφιά είναι ένα μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και είναι πολύ θετικό ότι πάρα πολλές χώρες το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τη χθεσινή τοποθέτηση του Στέητ Ντηπάρμεντ, ήρθαν να αναδείξουν αυτό το σημείο και να καλέσουν την Τουρκία να μην προχωρήσει σε ένα βήμα, το οποίο θα δημιουργήσει ένα τεράστιο ψυχικό χάσμα, ανάμεσα στους Χριστιανούς παντού στον κόσμο και στην Τουρκία.

Πιστεύουμε ότι αυτό θα το λάβει σοβαρά υπόψη και η τουρκική ηγεσία και περιμένουμε τις ενέργειές της” απάντησε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων