14/10/2019 14/10/2019 Σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ. το απόγευμα, στο Μνημείο Του Ποντιακού Ελληνισμου στην πλατεία της Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Εικονίσματος της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο. Tο Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Σωματείου...
14 Οκτωβρίου, 2019 - 17:03
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2019 - 22:42

Έφθασε η Παναγία Σουμελά στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Έφθασε η Παναγία Σουμελά στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ. το απόγευμα, στο Μνημείο Του Ποντιακού Ελληνισμου στην πλατεία της Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Εικονίσματος της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο.

Tο Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Σωματείου Παναγία Σουμελά, κ. Γεώργιο Τανιμανίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και παρέλαβε ο οικείος Ποιμενάρχης Παναγιωτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος, μετα πλειάδος Ιερέων, ιεροδιακόνων και πλήθος λαού.

Η Ιερά πομπή, κατω από τους ηχους της φιλαρμονικής του Στρατού και της Αστυνομίας, εκπροσώπων ποντιακών σωματείων και συλλογων κατευθύνθηκε προς τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο, όπου εψάλη δεήση χοροστατούντως του Σεβ. Μητρ. Βεροίας κ. Παντελεημονος και ακολούθως Ιερά Αγρυπνία.

Αυτές τις μέρες, επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων είναι ο ιστορικός και περικαλλής ιερός ναός του Αγ. Δημητρίου, οι οποίες θα κορυφωθούν με την Μ. Εβδομαδα προς τιμήν του Αγίου και την Μεγαλοπρεπή Πανήγυρη στις 26 Οκτωβρίου, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο πιστός λαος της Θεσσαλονίκης και ιδιαιτερως ο ευσεβής Ποντιακος λαός έφτασε στον Άγιο Δημητριο να τιμήσει τη Παναγία Σουμελα, το μοναδικό κειμήλιο που τους ενώνει με την αλησμόνητη Ποντιακή γή, να τιμήσει τις ρίζες και τους προγόνους του, που για αιώνες τιμούσαν και σέβονταν το ιερό εικόνισμα της Παναγίας Σουμελάς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων