26/10/2022 26/10/2022 Στην Κατερίνη βρέθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, προκειμένου να ομιλήσει στην επίσημη έναρξη της 34ης ακαδημαϊκής χρονιάς της Σχολής Γονέων–Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης.Της ομιλίας προηγήθηκε αγιασμός που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Στη...
26 Οκτωβρίου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2022 - 22:09

Ο Λεμεσού Αθανάσιος στην Κατερίνη

Διαδώστε:
Ο Λεμεσού Αθανάσιος στην Κατερίνη

Στην Κατερίνη βρέθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, προκειμένου να ομιλήσει στην επίσημη έναρξη της 34ης ακαδημαϊκής χρονιάς της Σχολής Γονέων–Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης.Της ομιλίας προηγήθηκε αγιασμός που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιο πραγματοποίησε την ομιλία του με θέμα: «Ο γέροντας μου Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός +1921-2009».

Ο ομιλητής, με απλότητα, παραστατικότητα, ρεαλισμό και σαφήνεια, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του γέροντος του μακαριστού Ιωσήφ του Βατοπαιδινού,  ενώ παράλληλα απηύθυνε τους εποικοδομητικούς και πνευματικούς λόγους του στο ακροατήριο, που παρακολούθησε την ομιλία με μεγάλη προσοχή και προσήλωση. Με το μεστό του λόγο  ο Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος άγγιξε χορδές της ψυχής όλων των ακροατών.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με εκκλησιαστικούς ύμνους ο Σύλλογος Ιεροψαλτών ν. Πιερίας «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω», ενώ παραβρέθηκαν κληρικοί και εκπρόσωποι των Αρχών.

Ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος,  αφού συνεχάρη τα μέλη της Σχολής Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης για την άψογη διοργάνωση, εξήρε το θεάρεστο έργο του Σεβασμιωτάτου κ. Αθανασίου, στον οποίο και επέδωσε τιμητική πλακέτα.

Η ποιμαντική δραστηριότητά του Μητροπολίτη Λεμεσού στην Κύπρο έχει συνδεθεί με την άνθηση του Κυπριακού μοναχισμού και της ανάπτυξη της πνευματικής ζωής. Έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες ομιλίες και διαλέξεις, πολλές από τις οποίες εκδόθηκαν σε βιβλία και μεταφράστηκαν σε ξένες γλώσσες, ενώ κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο.Το εκκλησιαστικό έργο του έχει αναγνωριστεί από τον Ορθόδοξο κόσμο, ενώ ο ίδιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους νέους.

Η εκδήλωση της Σχολής Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χαρίζοντας σε όλους όσους παρευρέθηκαν μοναδικά αισθήματα.

Με την ευκαιρία παραμονής του στην Κατερίνη, ο προσκεκλημένος Ιεράρχης επισκέφθηκε κατ’ οίκον τον ασθενούντα Μητροπολίτη πρ. Κίτρους Γέροντα Αγαθόνικο, του οποίου έλαβε την ευχή, ενώ είχε συναντήσεις τόσο με τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο όσο και με συνεργάτες του εκκλησιαστικού έργου και της Σχολής Γονέων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων