13/08/2022 13/08/2022 Σε εκδήλωση για την παρουσίαση του Τόμου «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», θα μιλήσει ο δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, ανήμερα της Παναγίας, τη Δευτέρα 15 Αυγούστου στις 20:00, στον Προαύλιο χώρο της Εκκλησίας της Μεγάλης Παναγιάς, στη Σαμαρίνα...
13 Αυγούστου, 2022 - 17:28
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2022 - 17:33

Ο Μ. Χαρακόπουλος στην παρουσίαση του τόμου για την Αγία Σοφία στη Μεγάλη Παναγιά Σαμαρίνας

Διαδώστε:
Ο Μ. Χαρακόπουλος στην παρουσίαση του τόμου για την Αγία Σοφία στη Μεγάλη Παναγιά Σαμαρίνας

Σε εκδήλωση για την παρουσίαση του Τόμου «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», θα μιλήσει ο δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, ανήμερα της Παναγίας, τη Δευτέρα 15 Αυγούστου στις 20:00, στον Προαύλιο χώρο της Εκκλησίας της Μεγάλης Παναγιάς, στη Σαμαρίνα των Γρεβενών.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του Τόμου, ο ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Τρίτος θα αναπτύξει το θέμα: «Βλαχόφωνοι Έλληνες και Ορθοδοξία» και ο συγγραφέας και πολιτικός επιστήμων κ. Κωνσταντίνος Χολέβαςθα αναπτύξει εισήγηση με τίτλο: «Γιατί μας ενδιαφέρει σήμερα η Αγία Σοφία και ο Βυζαντινός πολιτισμός».

Στην παρουσίαση χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνηςκαι ο Πρόεδρος της Σαμαρίνας κ. Γιάννης Λυγούρας.

Σημειώνεται ότι ο Τόμος για τους Ναούς της Αγίας Σοφίας είναι αποτέλεσμα της εργασίας μιας πολυεθνικής ομάδας ερευνητών/επιστημόνων και περιλαμβάνει 37 ιστορικούς ναούς αφιερωμένους στη Σοφία του Θεού, οι οποίοι βρίσκονται σε 11 χώρες από τη Σκωτία μέχρι τα βάθη της Κίνας και από την Κύπρο ως την Αγία Πετρούπολη.

Το βιβλίο, έως σήμερα, έχει μεταφραστεί σε 9 γλώσσες (Αγγλικά, Αραβικά, Βουλγαρικά, Ιταλικά, Ουκρανικά, Ρουμανικά, Ρωσικά, Σερβικά), ενώ συνεχίζεται η μετάφρασή του και σε άλλες.
Αφορμή της έκδοσης στάθηκε η αυθαίρετη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία στην Πόλη σε μουσουλμανικό τέμενος.

Σκοπός της πρωτοβουλίας της ΔΣΟ είναι η ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης και ο συντονισμός της πίεσης απέναντι στην Τουρκία, ώστε να ακυρωθεί η ανιστόρητη και βέβηλη αυτή απόφαση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων