07/11/2019 07/11/2019 Στο ιερό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πεδίον του Άρεως χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό της 7ης Νοεμβρίου 2019.       Τον Θειο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι καλούμαστε να μιμούμαστε τους εορτάζοντες...
07 Νοεμβρίου, 2019 - 19:52
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2019 - 21:28

Ο Μακαριώτατος στους Ταξιάρχες στο Πεδίον του Αρέως

Διαδώστε:
Ο Μακαριώτατος στους Ταξιάρχες στο Πεδίον του Αρέως

Στο ιερό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πεδίον του Άρεως χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό της 7ης Νοεμβρίου 2019.

 

 

 

Τον Θειο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι καλούμαστε να μιμούμαστε τους εορτάζοντες αγγέλους.

«Ας προσπαθήσουμε να μοιάσουμε στους αγίους Αγγέλους με πίστη και κατάνυξη μέσα απο την Θεία Ευχαριστία» σημείωσε ο π. Βαρνάβας, συμπληρώνοντας, πως, «στη γιορτή των Αγγέλων, ας τους προσφέρουμε ενα δώρο, την μετάνοια μας και σήμερα και σε όλη την διάρκεια της ζωής μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά τον εσπερινό, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην ιστορία του ναού, σημειώνοντας πως αρχίζει μία καινούργια περίοδος, ενώ μιλώντας για την κρίση των τελευταίων ετών επεσήμανε, πως, «όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια που πέρασε ο ελληνικός λαός, ο εθελοντισμός ήταν αυτός που βοήθησε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες. Ο εθελοντισμός συντηρεί όλα τα έργα της φιλανθρωπίας».

Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι το νόημα της ζωής είναι να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας την δύναμη και τον συνάνθρωπό μας σαν τον εαυτό μας υπογραμμίζοντας, πως, «η Ελλάδα, ιδιαίτερα στην εποχή μας, έχει ανάγκη να είμαστε κοντά στον Θεό και να στεκόμαστε δίπλα στον άνθρωπο».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε τον νέο Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής π. Βαρνάβα Θεοχάρη, χαρακτηρίζοντάς τον ήρεμο, ταπεινό και εργατικό.

 

 

 

 

ΦΩΤΟ: Χ. ΜΠΟΝΗΣ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων